"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Місцями рідного краю

     Щоб побачити щось цікаве і красиве, не обов’язково їхати за тридев’ять земель. Це добре розуміють у нашій школі. Тому і була організована поїздка до с. Широке.

     Екскурсію садівництвом провела агроном-садовод з тридцятилітнім стажем Герман Валентина Павлівна. ЇЇ початок нас приємно здивував – свіжозібрана суниця чекала на столі і ми з радістю її куштували! Далі ми вирушили безпосередньо на поле суниці. Сезон в самому розпалі – робітники один за одним приносили ящики запашної ягоди. Саме час сорту суниці Хоней, який відрізняється гарною транспортабельністю, щільністю і стійким ароматом. На полі ми вперше побачили в дії крапельний полив і спеціальну технологію вирощування суниці. Тут на полі з нами поділилися радістю придбання нового безкісточкового сорту винограду Юпітер, який добре витримує заморозку і не пошкоджується осами. Потім ми перейшли в холодильні камери місткістю 30, 70, 150 тонн, які переробляють за новим стандартом. Ці камери заповнюють суницею, сливами, яблуками, виноградом і абрикосами. Екскурсія продовжилася походом в сад, де нам розповіли про технологію вирощування черешні, яблук, слив та абрикосів. Є насадження молодих дерев, які ще не давали плодів. А є і старі черешневі і яблуневі сади, які були закладені ще в 1960 році героєм соцпраці Єфименко Андрієм Сергійовичем.

     В штаті садівництва 40 постійних працівників і до 200 сезонних. Керівництво підтримує своїх робітників надаючи житло і гарну роботу. Люди викладаються на повну і виконують свою роботу з любов’ю і посмішкою, саме тому ТОВ «Аврора» процвітає!

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Місцями рідного краю (2015 рік)".