"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Методичний тиждень у школі

     4 січня 2016 року в нашій школі відбулося засідання педагогічного клубу. Чергове засідання було присвячено змісту курсової перепідготовки вчителів на базі  Запорізького  обласного  інституту  післядипломної освіти, змісту проведених районних семінарів на базі навчальних закладів району. Учасники засідання проінформували присутніх про нові теоретичні тенденції в організаніції навчально-виховної роботи отримані на курсах підвищення кваліфікації, практичний досвід здобутий під час відвідування і аналізу уроків та виховних заходів в ході проведення районних семінарів педагогічних працівників. Інформування відбувалось з використанням відео-презентацій, новинок методичної літератури. По завершенню інформування педагоги  проаналізували надану інформацію, висловили власну позицію, співставивши її з власним досвідом, педагогічними традиціями закладу.

     В ході засідання педагогічного клубу були визначені напрямки удосконалення роботи закладу, вчителів-предметників виходячи зі змісту отриманої інформації.

     В ході засідання виступили: Орловська В.М., ВасильченкоЛ.І., Московка С.В., Сиротенко Ю.С., Іщенко  О.М., Панасенко В.Я., Савченко Н.О., Дротянко Т.В.     

     В цей же день відбулось засідання методичного об’єднання класних керівників 1-11 класів та вихователів  ГПД (керівник Суставова Н.В.).  У ході засідання проаналізовано виконання «Заходів щодо реалізації концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді у КЗ «Малотокмачанська ЗОШ I-III ст.», відповідних методичних рекомендацій МОН України. Окремо розглянуто питання про успіхи і проблеми у формуванні особистості  учня і класних колективів за результатами виховної діяльності у I семестрі 2015-2016 н.р. Корисним для учасників засідання став «круглий стіл» «Види та стилі взаємодії педагога  і учня».  Проведене засідання, сподіваємося, сприятиме підвищенню рівня взаємодії  вчителя і учня, отриманню  знань для втілення інноваційних особистісно зорієнтованих виховних підходів, впровадженню активних форм, методів і видів  діяльності в роботі з учнями.

    По завершенню засідання методоб’єднання класних керівників, робочою групою було узагальнено зміст обговорення і підготовлені методичні рекомендації.

     5 січня 2016 року відбулось засідання методичних об’єднань вчителів молодших класів (керівник Величко І.М.), вчителів-предметників гуманітарного (керівник Рябуха Л.В.) та природничо-математичних циклів (керівник Московка С.В.).

     Поряд з розглядом традиційних питань (аналіз рівня знань учнів з навчальних предметів, результати участі у конкурсах, олімпіадах, змаганнях) педагоги школи зосередились на питаннях дієвої співпраці вчителів 1-4 класів з колективом дитячого садка «Казка», раціонального і ефективного використання наочності, дидактичного матеріалу при викладанні навчальних предметів, удосконаленні форм та методів роботи на конкретних етапах уроку, практичному використанню ІКТ на уроках, програмному забезпеченню контролю знань, створенню навчальних проектів, реалізації міжпредметних зв’язків, дотримання мовного режиму в ході навчального процесу. В ході проведення методичного тижня особливу зацікавленість викликали педагогічні думки і практична діяльність Савченко Н.О., Васильченко Л.І., Штанько О.В., Орловська В.М., Рябуха Л.І., Величко І.М. та інші колеги. 

     6 січня 2016 року відбулося засідання педагогічної ради на якій було підведено підсумки навчально-виховної роботи школи за I семестрі 2015-2016 н.р. та визначено основні завдання на II семестр.

     На 2016 рік нашою школою для педагогів була зроблена передплата на періодичні видання комплекту «Основа», який охоплює всі навчальні предмети, виховну роботу та початкове навчання та виховання, всього 33 журнали: «Управління школою»,  «Заучу. Усе для роботи», «Початкове навчання та виховання», «Класному керівнику. Усе для роботи», «Виховна робота у школі», «Шкільному психологу. Усе для роботи», «Вивчаємо українську мову та літературу», «Вивчаємо українську мову та літературу. Позакласна робота», «Зарубіжна література у школі», «Англійська мова та література»,  «Англійська мова. Усе для репетитора», «Математика у школах України», «Інформатика у школі», «Фізика в школах України»,  «Фізика в школах України. Позакласна робота », «Хімія», «Хімія. Позакласна робота», «Біологія», «Біологія. Позакласна робота», «Географія», «Економікав школах України», «Історія та правознавство», «Історія та правознавство. Позакласна робота», «Мистецтво в школі (музика, образотворче мистецтво, художня культура)», «Фізичне виховання в школах України», «Трудове навчання», «Педагогічна майстерня», «Математика в школах України. Позакласна робота», «Шкільний бібліотекар», «Логопед», «Основи здоров’я»,  «Директор школи», «Безпека життєдіяльності», «Інформаційний збірник МОН України», газета «Трудова слава».

     З 1 лютого для учнів школи будуть передплачені  такі дитячі періодичні видання: «Барвінок», «Велика дитяча  газета», «Академія юного моделіста», «Однокласники», «Колосок»,  «Джміль», «Країна знань» та «Жасмін».