"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Лялькова вистава

     Важливою умовою розвитку особистості є залучення її до діяльності. У творчій діяльності школяр набуває художньо-творчих здібностей: спостережливості, репродуктивної уяви, фантазії, уміння аналізувати, порівнювати. Підготовка і показ лялькової вистави - це творча діяльність, це інтегроване заняття, воно синтезує різноманітні знання та вміння дітей, сприяє розвитку їхніх творчих здібностей.

     Основною метою роботи гуртка "Ляльковий театр" є створення умов для розвитку творчих здібностей учнів, формування моральних цінно­стей і орієнтирів особистості, забезпечення естетичного виховання. Театральні ігри, підготовка лялькових вистав сприяють розвиткові всебічних знань, умінь та творчості школярів. Діти, готуючись до лялькової вистави, випробовують себе як актори, художники, співаки, музиканти, їх діяльність - це нові відкриття для себе: розуміння авторського задуму, виявлення свого ставлення до зображуваного.

     Так в середу 17 грудня і в п’ятницю 19 грудня, для учнів 1-5 класів та вихованців дитячого садочку «Казка», учнями шкільного лялькового театру (Крохмаль А., Гуза Є., Воронін А., Гнусін В., Юричко А., Ілюченко Н., Сковородка Є.), під керівництвом керівника  лялькового театру – Величко І.М., було представлено нову виставу під назвою «Святий Миколай». Учні та вихованці з захватом та цікавістю споглядали виставу, яка навіювала всім надзвичайно святковий настрій.