"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Львівське свято української книги

     Учениця 8 класу нашої школи Остряниця Катерина стала  переможцем обласного конкурсу  «Найкращій читач 2015 року»   і отримала запрошення до міста Львова на форум книговидавців.  Форум проходив з 9.09.2015 року  по 13.09.2015 року.  Учасникам була запропонована різноманітна та насичена програма. На форумі було представлено 23 видавництва країн світу.  Україна представила книги різноманітних жанрів та видавництв. Поліграфічні видання нашої країни відрізнялися змістовністю і якістю поліграфії, успішно конкуруючи з видавництвами інших країн.

     У перші дні було проведено майстер-клас «Мистецтво фотографії» під керівництвом одного з найкращих фотографів Львова Віталія Грабара. В цей же день була організована зустріч з письменницею, заступником головного редактора видавництва «Старого Льва». Учасники форуму мали можливість відвідати теле-радіо  компанію «Львів», ознайомитись з її роботою і навіть  відчути себе в ролі телеведучих. Незабутньою була зустріч з письменником А. Бачинським, автором книги «140 децибалів тиші».  

     На третій день учасники відвідали дитячий форум, де могли проявити себе в конкурсах на обізнаність в українській  дитячій літературі. Представниця нашої школи Остряниця Катерина за активну участь у конкурсах отримала сертифікат наукової бібліотеки Львівського Національно Університету імені Івана Франка – однієї з найстаріших університетських бібліотек України. В цей же день переможці конкурсів взяли участь у літературно-пригодницькому квесті від компанії «Київстар». Команда, членом якої була Катерина,  проявила себе з найкращого боку і були нагородженні цінними подарунками.

     На четвертий день учасники форуму змогли прийняти участь у танцювальному флеш-мобі. Всі учасники дійства отримали цікаві книги, атласи, іншу видавничу продукцію. Крім того впродовж всіх днів перебування у Львові учасники мали можливість ознайомитися з історією, архітектурою міста Львів. Форум видавців у Львові – подарував учасникам справжнє свято, свято книги, що відкриває Світ.

Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Львівське свято української книги"