"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Літопис криміналістики: дати, факти, імена.

     Саме таку назву має наукове дослідження  випускника нашої школи (1969 рік випуску ) Іщенко Андрія Володимировича, що побачило світ у 2016 році.

    Іщенко  Андрій  Володимирович – доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, автор та співавтор 240 наукових і  навчально-методичних робіт, серед них 9 монографій, 2 підручника, 40 навчальних посібників. Іщенко А.В., як науковий керівник, підготував чотирьох докторів наук, 31 кандидата юридичних наук.

   Останні  десятиліття  Іщенко А.В. ретельно збирає, систематизує, публікує дослідження про розвиток криміналістики взагалі і криміналістичних наукових  досліджень зокрема. Не  випадково  український правознавець, доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України  М.Я.Сегай у свій час назвав А.В. Іщенка «Нестором української криміналістики».

   Книга «Літопис криміналістики: дати, факти, імена» дійсно оригінальний літопис   криміналістики, що відобразив багатосторонні події науки і практики, життя людей, що певним чином впливали на зародження витоків криміналістики, як самостійної галузі знання, створення прообразів криміналістичних установ у минулому і сучасних центрів  дослідження криміналістичних проблем.

    Широкий спектр  зібраних матеріалів у повній мірі відповідає сучасному розумінню криміналістики  як унікальної системи  знань про  закономірності виникнення, виявлення, фіксації, вилучення, дослідження, оцінки і використання  будь-якої інформації,  що має відношення до встановлення фактів, подій, явищ і обставин.  Саме такої думки притримується у своєму вступному слові колега автора – доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Удалова Л.Д.

    Дякуємо Іщенко А.В.  за наданий у фонди шкільної бібліотеки, шкільного музею екземпляр книги з дарчим написом: «Рідній школі  від  випускника 1969  року. З повагою Іщенко А.В. 6.02.2017 р.».

     Детальнішу інформацію про випускника школи ви можете дізнатися за посиланням Наукові досягнення випускника нашої школи.