"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

«Квітуча Оріхівщина для вільної Батьківщини»

     Таку назву мав патріотичний захід, який відбувся 9 лютого у великій залі райдержадміністрації. Його почесними  гостями були учасники антитерористичної операції, волонтери району, люди з чуйним серцем і високим почуттям відповідальності, серед яких учні, студенти, педагоги, жінки, чоловіки, люди похилого віку.

     Болить сьогодні зранена душа України, болять рани мужніх воїнів, які захищають Батьківщину, болять серця їхніх матерів. Орі­хівщина пишається своїми мужніми воїнами, які відстоюють цілісність рідної країни.

     У вічній пам’яті імена наших земляків, які віддали своє життя за Україну - Сергій Суховий, Андрій Сущевський, Сергій Мар’єнко, Сергій Маркозов, Володимир Мельник, Тигран Габреліян. Присутні в залі вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

     Бойові дії в зоні антитерористичної опе­рації продовжуються. Складною є ситуація підАвдіївкою. Військовослужбовці, які стоять на захисті Вітчизни, потребують допомоги. В цей час надійною підтримкою для них є міцна армія волонтерів та небайдужих людей на­шого краю, які допомагають Героям та тим, хто постраждав від війни.

     Заступник голови райдержадміністрації Т.С.Пересипкіна висловила вдячність всім, хто стояв у ви­токів створення волонтерсь­кого руху в Оріхівському районі, і хто нині продовжує цю благородну справу. Наголо­сила, що волонтери, молодь Оріхівщини довели усім нам, що ми - єдиний народ, на­вчили не соромитись бути гор­дими за свою державу, навчили милосердю.

     Під гучні оплески більше п'ятдесяти учасників волон­терського руху Оріхівщини, учасників АТО були відзначені подяками облдержадміністра­ції, управління молоді, фізичної культури та спорту облдержад­міністрації, почесними грамо­тами райдержадміністрації.

     Окремі слова вдячності та оплески на свою адресу отримали  Іван Панченко, Анатолій Завгородній, Олена Мірошніченко, Максим Самойлик, які є авторами фільму  про волонтерський рух  Оріхівщини «Захисникам України та волонтерам присвячується». Його презентації відбулися у грудні минулого року. Цей фільм буде проде­монстровано у всіх  навчаль­них  закладах району.

     На цьому заході педагогічному колективу нашої  школи була вручена подяка від голови обласної державної адміністрації  Бриля К.І. за активну участь в  Запорізькому обласному благодійному телемарафоні до Дня  Захисника України та Дня Збройних Сил України.

     Більше інформації ви зможете знайти за посиланням "Благодійний ярмарок"

    Зазначений у публікації фільм можна переглянути за посиланням «Захисникам України та волонтерам присвячується».