"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Краще краєзнавче об’єднання року

З 17 по 19 лютого 2011 року відбувся очний тур обласного конкурсу «Краще краєзнавче об’єднання року» та в його рамках «Кращий юний краєзнавець року» на базі КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР.

Наше об’єднання «Пошук» представляли учні 11 класу Васильченко Анна та Заєць Альона. Йому передував заочний тур за результатами участі в якому ми й були запрошені на форум краєзнавчих об’єднань.

Робота форуму була насиченою конкурсами, інтелектуальними змаганнями. Урочистим стало відкриття форуму краєзнавців. Впевнено подолала Васильченко Анна відбірковий тур «Ерудити» і ввійшла в шістку кращих ( із 27 претендентів), за результатами краєзнавчої вікторини. Анна також набрала найбільшу кількість балів серед учасників у практичному завданні «Опис краєзнавчого об’єкту». Увагу присутніх та 7 бонусних квитків для голосування серед учасників привернула і стендова доповідь, у номінації «Кращий краєзнавчий проект», зроблена Альоною та Анею.

На завершення першого змагального дня ми вийшли у фінал.

Другого дня конкурс продовжився. Завдання стали складнішими. Ані треба було виявити себе справжнім дослідником, «розшукуючи в експедиції скарби князя Святослава в районі села Біленького». При тому опоненти своїми питаннями утруднювали «роботу експедиції». Частина учасників на цьому етапі вибули, а Аня одержала ІІІ місце. Впевнено виглядали наші краєзнавці і у фінальному захисті краєзнавчого проекту. Робота об’єднання «Пошук» відзначена журі дипломом ІІІ ступеня.