"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Конкурс юних істориків “ЛЕЛЕКА”

     Міжнародний учнівський конкурс  «ЛЕЛЕКА» проводиться на виконання наказів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 02.02.2012 р. № 98 «Про затвердження Правил проведення Міжнародного учнівського конкурсу юних істориків «ЛЕЛЕКА», зареєстрованого в Міністерстві юстиції 20.02.2012 р.  за   № 257/20570, та від 07.03.2012 р. № 269 «Про проведення Міжнародного учнівського конкурсу юних істориків «ЛЕЛЕКА» на базі ініціатора цих змагань – Всеукраїнської громадської організації «Освітній простір». 
     У Міжнародному учнівському конкурсі юних істориків «ЛЕЛЕКА» крім учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та учнів професійно-технічних навчальних закладів України може за власним бажанням брати участь учнівська молодь інших держав.

     Мета конкурсу: популяризація історичних знань серед учнівської молоді для пізнання власної історії в контексті всесвытньої, активізація та актуалізація вивчення історії у навчальних закладах, підвищення рівня знань з історії, розвиток дослідницьких здібностей учнів, патріотичне виховання школярів та формування у них історичної пам’яті,  популяризація ідей конкурсу серед учнівської молоді в інших державах.

     Основними завданнями конкурсу є: підвищення інтересу учнів до вивчення вітчизняної та всесвітньої історії, поглиблення та структурування знань учнів з історії,   сприяння вихованню в учнів патріотизму та поваги до історичного минулого, створення підґрунтя в підготовці до державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання з історії, залучення широкого кола сільської молоді до активної участі в інтелектуальних змаганнях з історії, співпраця вчителів різних країн у галузі шкільної історичної освіти.

     Цього річ конкурс відбувся 18 березня. Учасниками від нашої школи стало 8 учнів 6-10 класів. Всі вони стали призерами та нагороджені сертифікатами «Срібний лелека» та «Бронзовий лелека»: Васильченко Владислав, Кириченко Ілля, Воленко Сергій, Мосіна Катерина, Лось Любов, Шепель Єлизавета, Савченко Костянтин, Пругло Дмитро.

    Вітаємо учнів, які, випробувавши свої знання з історії. Ваш результат, чесно отриманий у цих інтелектуальних змаганнях, в одних свідчить про Ваші міцні знання з історії, а інших вкотре спонукає зазирнути у підручник і повторити матеріал, який забули або недовчили. Ваша копітка інтелектуальна праця, набуті знання, щоденні вчинки, сформовані життєві цінності через пізнання історії людства дають можливість втілювати найвищі ідеали.

     Дякуємо учням за участь у Конкурсі, а батькам за підтримку.