"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

"КЕНГУРУ" скликає друзів

     На початку 80-х років XX століття Пітер Холлоран, професор математики з Сіднею, вирішив організувати новий тип гри-конкурсу для австралійських школярів: підбірку задач із варіантами відповідей, перевірку яких здійснює комп’ютер. Тисячі школярів могли взяти участь у грі одночасно. Успіх австралійського національного математичного конкурсу був надзвичайний.

     У 1991 році два французьких математики вирішили провести цю гру у Франції, назвавши її «Кенгуру» на честь своїх австралійських колег. Перша гра зібрала 120 000 учнів коледжів. Пізніше конкурс охопив також школярів та ліцеїстів.

     У липні 1993 року французькі організатори «Кенгуру», з метою поширення конкурсу, влаштували зустріч у Парижі для керівників математичних змагань європейських країн. Запрошені математики були вражені успіхом Франції, адже у 1993 році там зібралося близько 500 000 учасників конкурсу.

     У травні 1994 року математики Білорусії, Угорщини, Іспанії, Голландії, Польщі, Росії і Румунії вирішили започаткувати цей конкурс і у своїх країнах, що забезпечило подальший потужній успіх гри.

     У липні 1994 року в Страсбурзі на Раді Європи Генеральна асамблея організувала Асоціацію «Кенгуру без кордонів». Тепер Асоціація об’єднує учасників з-понад 30 країн, однією з яких є Україна. Відповідно до повноважень, делегованих  Міжнародною асоціацією “KANGOUROU SANS FRONTIERES” («Кенгуру без кордонів»), що працює під егідою ЮНЕСКО, та на виконання наказу МОН молодь спорту № 552 від 07.05.2012 року "Про затвердження Положення про Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру"" та Листа МОН № 1/9-458 від 11.09.2014 року конкурс проводиться в Україні Львівським фізико-математичним ліцеєм-інтернатом при Львівському національному університеті імені Івана Франка.

     Вперше конкурс-гру «Кенгуру» в нашій державі було проведено у 1997 році на базі кількох шкіл Старосамбірського району Львівської області та Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка. З того часу конкурс став бажаним гостем у багатьох українських школах, ліцеях, гімназіях. Тепер це наймасовіше математичне та інтелектуальне змагання серед школярів нашої держави.

     Метою конкурсу є залучення учнів у цікавий і пізнавальний світ математики. Учасником конкурсу може бути кожен учень від 2-го по 11-й клас з усіх куточків України. Особливість конкурсу полягає у тому, що ані переможців, ані переможених немає. Кожна дитина знає, що це насамперед особиста перемога.

     Цього року 15 учнів 3-9 класів нашої школи вирішили перевірити свої здібності, прийнявши участь  у конкурсі. До речі, учні нашої школи приймають участь у конкурсі щорічно, починаючи з 2008 року. Конкурс проводився в один день 19 березня 2015 року в усіх регіонах України за однаковими завданнями для кожної вікової групи.

     Наші учні  мають такі результати: сертифікати з добрим результатом отримали Грицаненко Вікторія  - 3 клас, Васильченко Дарина, Жигало Ігор, Заяц Анастасія, Чучко Артем – 4 клас, Морареску Андрій – 5 клас, Маслов Данило, Васильченко Владислав – 6 клас, Савченко Костянтин, Васильченко Анатолій, Булавин Дмитро, Лукашенко Владислав – 9 клас; сертифікати учасника конкурсу отримали Гриценко Максим – 5 клас, Подоляк Олег, Рогозіна Оксенія – 7 клас.

     Щиро вітаємо «кенгурят» та запрошуємо всіх бажаючих позмагатися наступного року.