"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

     «Щоб любити – треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й  неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити» 
В.Сухомлинський

     23 листопада 2018р. наша шкільна команда (10 учнів) взяла участь у ІІ етапі ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. 

     Петро Яцик – це людина, яка прикладом свого життя продемонструвала усім нам невичерпні можливості людського духу. «Убогий духом не може бути багатим, незважаючи на те, скільки грошей він має», – любив повторювати Петро Яцик. Але те, що він був мультимільйонером, не заважало йому залишатися щирою, турботливою людиною. Більшість коштів він віддавав на благодійність, а саме на підтримку навчання. Він уперше виступив з пропозицією проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді.
Тож цьогоріч ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика стартував 9 листопада, у День української писемності і мови.

     Вітаємо переможців та призерів ІІ етапу ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. І місце - Старіченко Христина (4-Б кл.), Грицаненко Вікторія (7-Акл.), Остряниця Катерина (11кл.); ІІ місце – Палько Антон (4-Б), Іщенко Дар’я (5 кл.), Малахатка Ольга (6 кл.), Заяц Анастасія (8 кл.), Анікєєва Валерія (10 кл.); ІІІ місце – Подольська Анастасія (4-Б), Анікєєва Владислава (9 кл.). Бажаємо всім учасникам творчого натхнення.