"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Екскурсійна поїздка до міста Запоріжжя

      Початок літа - прекрасна пора. Ласкаво гріє сонечко, все потопає в зелені свіжого листя, неймовірному різнобарв’ї та медовому ароматі квітів, багатоголосому пташиному щебетанні. Закінчилися навчальні заняття в школі, з’явилося більше часу для улюблених справ. Саме о цій порі всі, хто захоплюється біологією, мають можливість в природних умовах  перевірити і практично застосувати знання отримані на уроках. Під час екскурсій до річки, парку, в балку, поле, на пасіку, працюючи на власних городах, квітниках, допомагаючи батькам доглядати за свійськими тваринами школярі знайомляться з живими об’єктами про які йшла мова на уроках у класі.

      Учні 6-х класів в цьому році розпочали вивчення шкільного курсу біології. В кінці навчального року, підводячи підсумки та ділячись враженнями від спільної роботи на уроках, більшість учнів висловили своє бажання відвідати справжній ботанічний сад. І 1 червня, у День захисту дітей, шестикласники побували на екскурсії у позашкільному навчальному закладі "Дитячий парк "Запорізький міський ботанічний сад"" Запорізької міської ради Запорізької області. Колекція саду налічує близько 4 тис. рослин різних видів. Тут зібрані унікальні хвойні, тропічні, субтропічні та сукулентні рослини,  понад 150 сортів троянд. З 1971 року ботанічний сад оголошений парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва і входить до складу природно-заповідного фонду України, охороняється як національне надбання світової системи природних ресурсів. В цьому році заклад відзначає своє 60-річчя. Крім  знайомих видів рослин учні познайомились з екзотичними, не характерними для нашої місцевості видами.

     Також у цей день учні побували у відділі природи Запорізького обласного краєзнавчого музею, де познайомилися з дивовижною природою Запорізького краю. Особливо цікавим було ознайомлення з постійно діючою виставкою «Геологічна історія Запорізької області» це послідовний огляд історії земної кори і живої природи за ерами та періодами, відклади яких виявлені на території області. Найбільшу увагу привернули рештки, які свідчать про існування того чи іншого виду в далекому минулому.

      Не зважаючи на втому, всі отримали величезне задоволення від екскурсійної поїздки:  позитивні емоції  та нові враження.

      Більше інформації за посиланнями Запорізький краєзнавчий музей та Запорізький міський ботанічний сад.

      Фоторнпортпж можна переглянути за посиланням Екскурсійна поїздка до міста Запоріжжя (2018 рік).