"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Екскурсія до спортивного комплексу «Славутич-Арена» та спортивного клубу «Тонус»

      Всім відомо, що найцінніший скарб в житті людини – здоров’я, а кращим другом здоров’я були і залишаються фізична культура та спорт. Доброю традицією у нашій школі є проведення Олімпійського тижня, присвяченого Дню фізичної культури і спорту. Логічним його завершенням стала екскурсійна поїздка учнів школи в м. Запоріжжя, де вони мали можливість відвідати спортивний комплекс «Славутич-Арена» та  спортивний клуб «Тонус».  Учні 9 класу відзначилися у змаганнях з міні-футболу, у районних змаганнях з пішохідного туризму, у стрибках через скакалку і були нагороджені цією безкоштовною поїздкою.

     Спорт – це життя!   Саме так, без перебільшення,  можна сказати про випускників нашої школи, які на даний час працюють в спортивному клубі «Тонус», директором якого є  Семенов Сергій Володимирович – випускник нашого навчального закладу, кандидат в майстри спорту з важкої атлетики, кандидат в майстри спорту з пауерліфтингу, кандидат в майстри спорту по самбо, дзюдо. Сергій Володимирович перший в Запоріжжі  і  один із перших в Україні сертифікованих тренерів  американської програми  КроссФіту. Являючись фіналістом всеукраїнських чемпіонатів з КроссФіту, Сергій  став одним  з фундаторів першого  запорізького міського чемпіонату з КроссФіту, фіналіст Battle of Europe 2017 в Польщі (ІІІ місце). Захоплений справою, відданий спорту він зібрав навколо колектив однодумців. Сьогодні  поряд з ним працюють ще два випускники нашої школи: Череватий Євген Олександрович - майстер спорту з пауерліфтингу, та Іващенко Антон  Олегович - персональный тренер категорії "Майстер VIP", чемпіон України із КроссФіту серед аматорів 'Kirovograd Open 2015''.  Вони своє улюблене заняття зробили своєю професією і надихають інших до фізичного самовдосконалення.

     Нас  радо зустріли на території спортивного комплексу  «Славутич - Арена».  Ми не тільки побачили сучасний стадіон європейського рівня, а й дізналися про історію його створення, яка тісно пов’язана з будівництвом Дніпрогесу. Цікаві розповіді про матчі,  про характеристику стадіону: освітлення,  кількість та розміщення  місць, секрети зеленого газону,  супроводжувалися екскурсією по території. Нам показали і внутрішні приміщення, роздягальні, душові, масажні кабінети, конференц-зал  ми мали можливість насолоджуватися розмовою з диктором, повчитися у нього  і  спробувати себе у цій ролі.

     А потім було знайомство зі спортивним клубом «Тонус», що працює в «Славутич – Арені».  Добре оснащені сучасними тренажерами зали, увага кожному відвідувачеві, індивідуальні комплекси спортивних занять, нові методики, захопленість  справою тренерського складу забезпечують успіх клубу. Зайшовши до тренажерного залу, учні спробували свої фізичні можливості на тренажерах в супроводі персональних тренерів. Дітям продемонстрували ряд тренувальних вправ із КроссФіту, важкої атлетики, показали вправи з підвісними петлями,  викликали інтерес заняттям на  «бігових доріжках». Дев’ятикласники   спробували і відчули, що це потребує серйозного підходу до справи. Переможцям шкільних змагань зі стрибків через скакалку Васильченку Владиславу та Овдієнко Анастасії Сергій Володимирович показав майстер-клас стрибків і дав певні рекомендації щодо техніки виконання. Відомо, що люди, які користуються послугами персонального тренера досягають результату в 4 рази швидше, ніж при самостійних заняттях. Учні ці індивідуальні заняття запам’ятають на довгий час.

     Тренери-випускники нашого навчального закладу з вдячністю згадують школу,  вчителів фізичного виховання Сапка С. В. та Ібраімова В.С., спортивний зал, стадіон, зал для боротьби, підтримують тісний зв'язок з директором нашої школи Гамовим Олександром Григоровичем. Саме він був ініціатором цієї  пізнавальної екскурсійної поїздки за що учні-девятикласники йому вдячні.

    Спорт, здоровий та активний спосіб життя - покликання  тренерів спортивного клубу «Тонус».   Будемо сподіватися, що ця зустріч з випускниками школи позитивно вплине на майбутнє, вихованці оберуть правильний шлях, а він починається з роботи над собою.

     Цього ж дня учні мали можливість оглянути м. Запоріжжя. Вони побували на бульварі Шевченка, а саме біля «Годинника закоханих», «Лаві примирення», Алеї фонтанів, площі Маяковського, де ознайомилися з роботами майстрів декоративно-прикладного мистецтва Запорізького краю, заходах присвячених Дню бібліотек.

     Дякуємо за цікаву і пізнавальну екскурсію сільському голові Малахатці А.М., виконавчому директору ТОВ «Мала Токмачка» Зіненку С.М., директору школи Гамову О.Г., класному керівнику 9  класу Васильченко Л.І. і безумовно нашим випускникам Семенову С.В., Череватому Є.О., Іващенку А.О..

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі : Екскурсія до спортивного комплексу «Славутич-Арена» та  Спортивного клубу «Тонус» (2017 рік).

     Більше детальної інформації ви можете отримати за посиланнями: Стадіон "Славутич Арена" та Спортивний клуб "Тонус".