"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

«День вишиванки»

      У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Українська вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому.

     День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та використання  етнічного вишитого одягу. Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – просто одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом з тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

      З 16 по 21 травня  учні та вчителі, цілий тиждень, будуть  приходити до школи у вишитих сорочках. В ці дні вся школа замайорить  різнобарвними візерунками української вишивки. Проведення такого свята продемонструє, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.