"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

День учнівського самоврядування

     Самоврядування – це один із об’єднуючих видів діяльності учнівської спільноти. Сучасне суспільство нині досить стрімко розвивається. Тому молодому поколінню необхідно вчитися жити і працювати організовано і бути цілеспрямованими.

     Безперечно, навички управління колективом, досвід його організації, основи педагогічної майстерності, ми сподіваємось, стануть надбанням учнів. Адже вміння управляти – це талант, який треба розвивати. Можливості зробити це в нас є.

     На загальношкільних учнівських зборах учнями школи було запропоновано провести День учнівського самоврядування. На засіданні учкому було визначено напрямки учнівської діяльності в цей день, і нарешті,  8 грудня ініціатива була реалізована - в школі відбувся День учнівського  самоврядування. Цей комплекс заходів проводився з метою формування особистості, професійної орієнтації, виховання самостійності та відповідального ставлення до дорученої справи, розвитку творчої діяльності учнів.

     Робочий день розпочався із зустрічі директора школи з юними лідерами. Олександр Григорович привітав з Днем учнівського самоврядування, дав мудрі настанови та побажання всім успіхів.

     Заздалегідь  майбутні вчителі  ознайомилися  із навчальним матеріалом,  який вони повинні були подати учням. За допомогою наставників-вчителів складали конспекти уроків, підбирали цікавий матеріал. До проведення уроків, заходів були залучені цього дня представники 6-11 класів.

     Учні на один день помінялися зі своїми вчителями місцями і відповідальністю, побачили шкільне життя з іншого боку.  Вони мали можливість випробувати себе в ролі педагога, зрозуміти і відчути, як це – бути вчителем.

     Література, основи здоров'я, українська мова, фізична культура, геометрія, хімія, англійська мова, образотворче мистецтво стали в цей день особливими, адже, як відомо, діти бачать світ іншими очима.

     Контроль за порядком і дисципліною здійснювали учні 11 та 5 класу. Усі з великим нетерпінням чекали цього дня та хвилювалися.

     І як результат, заходи сподобалися  всім і «вчителям» і учням, бо все проходило цікаво і захоплююче. 24 учнями школи було проведено 29 уроків. Уроки проводили: Горюнова Ірина і Квашина Катерина (6-А кл.) – образотворче мистецтво у 1-А класі,  Доценко Софія (6-А кл.) – фізичну культуру у своєму класі,  Грицаненко Вікторія (6-А кл.) – українську мову у своєму класі, Адальєва Марія (6-А кл.) – фізичну культуру у 1-Б класі, Тимохіна Олександра (6-А кл.) – фізичну культуру у 1-А класі, Суслова Владислава (6-Б кл.) – основи здоров’я у 3-Б класі,  Васильченко Даріна (7 кл.) –  зарубіжну літературу у 6-А та 6-Б класах, Заяц Анастасія (7 кл.) – англійську мову у 2 класі, Івахненко Єлизавета (7 кл.) – літературне читання у 4 класі, Остряниця Алла (7 кл.) – українську мову у 3-Б класі, Аніщенко Олег (7 кл.) – хімію у своєму класі, Жигало Ігор (7 кл.) – геометрію у своєму класі, Химич Наталія (7 кл.) – українську мову у 4 класі, Анікєєва Владислава (8 кл.) – математику у 1-Б класі,  Натуча Дмитро (8 кл.) - фізичну культуру у 2 класі,  Булавін Вікторія і Гридневська Наталія (9 кл.) - образотворче мистецтво у 6-А та 6-Б класах, Анікєєва Валерія (9 кл.) – зарубіжну літературу у 7 класі, Мосур Іванна (9 кл.) – українську літературу у 5 класі, Надрічна Олена (9 кл.) – природознавство у 5 класі, Остряниця Катерина (10 кл.) – літературне читання у 2 класі, Шепель Єлизавета (11 кл.) – українську мову та математику у 3-А класі. Техніку виконання фізичних вправ для учнів 6-А класу продемонстрував Васильченко Владислав (9 кл.).

    Консультували учнів по підготовці до проведення уроків вчителі: Чубенок С.Ю., Орловська В.М., Квашина М.А., Біньковська О.С., Остряниця О.Д., Савченко Н.О., Дротянко Т.В., Демидьонок О.В., Величко І.М., Рябуха Л.В., Московка С.В., Сапко С.В., Васильченко Л.І., Супрун А.В., Кравченко К.А., Борисенко О.Ю..

     5 учнів Коноваленко Анна (7 кл.), Баюра Ангеліна (7 кл.), Баланеску Наталія (7 кл.), Гуза Єлизавета (8 кл.), Богиня Даріна (9 кл.) показали майстер-клас з рукоділля. Консультувала учнів у підготовці до проведення майстер-класу вчитель образотворчого мистецтва Супрун А.В..

     В кінці дня учні поділилися враженнями про захід, обговорили результати своєї діяльності. Досягнення цього дня стали безцінним досвідом, залишивши в  нашій пам’яті незабутні враження і спогади. 

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі День учнівського самоврядування (2017 рік).

    Додаткові відео ви можете переглянути за посиланнями: "Гра зі світової літератури", Ода "До радості", "Балада про схід і захід", "Самоврядування".