"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

День села - це свято злагоди й любові.

     Малотокмачанська земля овіяна духом свободи, окроплена кров’ю наших пращурів, уславлена працею хліборобів і прекрасна будь-якої пори року своєю особливою, лише їй притаманною красою.

     Наше село – земля особливої долі, особливих людей, особливої історії. Історії легендарної, давньої, героїчної.

     18 вересня для села Мала Токмачка – це подвійне ювілейне свято: 235 років його заснування переселенцями з Чернігівської губернії і 75 років з Дня визволення села Мала Токмачка від нацистських окупантів.

     Напередодні, 15 вересня в суботу, на шкільному стадіоні відбувся XVIII турнір з міні-футболу пам’яті Героя Радянського Союзу Спиридона Юхимовича Білого, а учні школи провели операцію «Світанок», привітавши старожилів села зі святом.

     Традиційно 18 вересня в школі проводиться загальношкільний збір Пам’яті, де згадали героїв-визволителів хвилиною мовчання і покладанням квітів вшанували полеглих односельчан в роки війни.

     З вітальним словом до присутніх звернулися директор школи Гамов О. Г., сільський голова Малахатка А. М.. Під час заходу були вручені грамоти: капітану шкільної футбольної команди, котра посіла ІІІ місце у футбольному турнірі пам’яті Героя Радянського Союзу Спиридона Юхимовича Білого, переможцям і призерам обласного етапу конкурсу авторської дитячої і юнацької поезії і прози «Я – за єдину Україну!», а також сільський голова відзначив грамотами учнів-активістів суспільно-культурного життя села (Васильченко Даріна – 8 клас, Аніщенко Олег – 8 клас, Малахатко Ольга – 6 клас, Остряниця Катерина – 11 клас) та педагогів Борисенка О. Ю., Сапка С. В. за вагомий особистий внесок у виховання молодого покоління громади, активну громадську діяльність, наполегливу і плідну працю.

     Для учнів 8 класу була організована поїздка по місцях Бойової Слави на території Малотокмачанської ОТГ (педагогічний супровід здійснювали вчитель історії Домбровський В. М. та вчитель курсу «Захист Вітчизни» Борисенко О. Ю.); а для учнів 1 класу традиційно директор школи Гамов О. Г. провів екскурсію до шкільного історико-краєзнавчого музею.

     День села – це важлива і хвилююча подія для кожного сільського жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності та самоорганізованості.

     Таке свято дає громаді надію на краще життя і спонукає людей вірити в себе і свої можливості.

     Тож бажаємо селу розквіту, громаді – міцного здоров’я і добробуту, взаєморозуміння і злагоди.

     Фоторепортаж можете переглянути у фотоальбомі: «День села - це свято злагоди й любові».

     Більше інформації можна переглянути за посиланням 235 річниця села Мала Токмачка