"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

День пам’яті та примирення

     Указом Президента України від 24.03.2015 № 169 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» з метою  консолідації суспільства навколо ідеї захисту України, налагодження громадянського взаєморозуміння і примирення у питаннях національної історії періоду Другої світової війни встановлюється День пам’яті та примирення, який відзначатиметься щороку 8 травня.

     Саме тому в цей день у нашій школі було проведено загальношкільну урочисту лінійку «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!», де всі учні та працівники школи, схиливши голови, вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих воїнів Другої світової війни, учасників АТО хвилиною мовчання. Для учнів 2 класу, вчителем історії, директором школи Гамовим О.Г., була проведена  тематична екскурсія «Збережемо пам'ять про подвиг» в шкільному історико-краєзнавчому музеї, де сама атмосфера та тематичне наповнення залу сприяло кращому сприянню інформації. Неодмінним атрибутом кожного учня та вчителя в цей день був мак – символ пам’яті про тих, хто загинів під час Другої світової війни та віддав своє життя на сході України у боротьбі проти російської агресії, символ відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги. В цей день  учні відвідали Меморіальний комплекс полеглих у боях в роки Другої світової війни. Впродовж всього дня в школі було встановлено почесну варту   в пам'ять жертв війни.

    1939-1945! Пам’ятаємо! Перемагаємо!

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "День пам'яті та примирення (2015 рік)".

     Додаткову інформацію про відзначення в Україні Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги, ви можете отримати на сайті Оріхівської РДА "До відзначення 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі".