"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

День" Білої ромашки"

     Однією з головних проблем людства є туберкульоз. Цієї недуги не ліквідовано в жодній країні світу. На сьогодні ситуація  з захворюванням на  туберкульоз залишається складною. З 24 лютого по 24 березня в області проводиться Всеукраїнський  місячник ініційований організацією  «Червоного хреста»  по боротьбі з туберкульозом, а 24 березня проводиться День боротьби з туберкульозом - День білої ромашки. Білу паперову ромашку як символ чистоти, символ здоров’я і чистого дихання легень робили діти, а волонтери закріплювали на одязі у тих, хто робив благодійні пожертви на боротьбу з туберкульозом.

     Заразитися туберкульозом може кожен, але частіше всього хворіють люди , які знаходяться в тісному контакті з хворими. Туберкульоз передається двома  шляхами: повітряно-капельним та харчовим .

     ПАМ’ЯТАЙТЕ! Щоб не захворіти на туберкульоз необхідно повноцінно харчуватися, не мати шкідливих звичок, вести здоровий спосіб життя. У дні «Білої ромашки» і сьогодні чарівна квітка творить свою добру справу. Біла ромашка є символом людської доброти, співчуття та милосердя. У ці дні у школі проведені профілактичні зустрічі учнів з патронажною сестрою товариства «Червоного хреста» - Кравченко Л.І., пройшла акція по збору благодійних пожертв у фонд боротьби з туберкульозом.