"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Божественна літургія у храмі Вознесіння Христового

      Як відомо, на початку березня 2014 року, в рамках благодійного проекту «Любов милосердствує», Запорізька єпархія ініціювала проведення курсів паліативної допомоги для прихожан. В рамках курсів, слухачі мали отримати необхідні знання з теорії та практики надання допомоги не тільки людям, що знаходяться в хоспісах, а й тим,  хто перебуваючи на самоті, бореться з недугою на дому, навчитися надавати першу долікарську допомогу при нещасних випадках.

     Оріхівське благочиння, разом з іншими церковними округами єпархії, взяло участь в акції, підтримавши ініціативу Правлячого архієрея.

     25 травня Високопреосвященніший Лука, архієпископ Запорізький і Мелітопольський звершив Божественну літургію у храмі Вознесіння Христового села Мала Токмачка Оріхівського району.

     Подякувавши прихожан за спільну молитву, Його Високопреосвященство побажав зміцнювати духовний зір, щоб через творіння благих справ, мати щастя споглядати Бога.

Під час зустрічі з  архієпископом Запорізьким і Мелітопольським у с.Мала Токмачка директор школи Гамов О.Г., за фахом вчитель історії, передав на згадку про відвідування села, колективну дослідницьку роботу «Село Мала Токмачка. Історія і православні традиції ».

Детальніше  в статті «Жодна людина не народжується духовно сліпою».