"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Англійська мова у позашкільний час

     Англійська мова – мова одна з найпоширеніших мов у світі, одна з мов міжнародного спілкування. Це офіційна мова у більш ніж 60 суверенних держав.

      Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні». Дане рішення ухвалене з метою сприяння її вивченню для розширення доступу українців до світових можливостей, забезпечення інтеграції України до європейського простору.

     Одним із нестандартних підходів для забезпечення якісного навчання дітей мовам є створення літніх таборів з іноземних мов. Такі табори покликані спонукати школярів практично застосовувати знання з мов, отриманих протягом навчального року. У таборах діти матимуть можливість спілкуватися іноземними мовами та застосовувати їх у різних формах діяльності.

     30 травня в нашій школі розпочав свою роботу мовний табір з англійської мови на базі 7 класу. За основу роботи табору була взята ігрова форма з використанням автентичних інтернет ресурсів та матеріалів, рекомендованих Міністерством освіти і науки України. Робота мовного табору розподілена на тематичні дні – музика, довкілля, улюблене село, написання електронного листа та СМС і т.д.

     3 червня учасники англомовного табору провели екскурсію в шкільному  музеї  просто неба (Open air museum). Завдяки роботі мовного табору учні школи мали змогу, не тільки на уроках історії отримати інформацію про зміст експозицій українською мовою, а підготували екскурсію – розповідь англійською.

     Дана екскурсія одна з багатьох форм роботи мовного табору у нашій школі.

     Підведено підсумки конкурсу «Puzzle». Конкурс  з англійської мови проходив в один день по всій Україні  18 лютого в один тур  за комплектами завдань, розбитих на три рівні складності. Максимальна кількість балів, яку може отримати учасник – 70, лише учні 3-4 класів  мали змогу отримати 44 бали. Основним критерієм оцінювання результату є сумарна кількість балів, набрана одним учасником.

      В нашій школі 18 учнів  прийняли участь у конкурсі:  Білостоцький А., Заяц К., Малахатко О., Шкарупіло В. (3 клас), Квашина К., Будько Ю., Грицаненко В. (4 клас), Заяц А., Васильченко Д., Жигало І. (5 клас), Гуза Є., Сковородка К., Воронін А., Анікєєва В. (6 клас), Анікєєва В. (7 клас), Мосіна К., Остряниця К., Гринь Є. (8 клас). На черговій шкільній лінійці учням були вручені  відповідні сертифікати.