"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Свято мудрості, доброти і людяності

       1 вересня  2022 року в Малотокмачанській гімназії  розпочався новий навчальний рік, та попри війну  діти все ж  мають  можливість отримати  освіту.

       На жаль, у  цей день  подвір'я  закладу освіти  не   наповнилося веселими мелодіями, яскравими барвами осінніх квітів, дитячим щебетанням, посмішками юнаків та дівчат.

       Перший  урок нового навчального року, під  загальною назвою «Ми українці: честь і слава незламним!», для учнів був проведений у дистанційній формі через додаток  Zoom. Та це аж ніяк  не вплинуло на святкове налаштування, тому що під час  онлайн - заняття учні разом з класними керівниками виконували Державний Гімн України, пригадали державні та народні   символи, віртуально запускали голубів миру,  брали участь у квесті “Ми діти твої, Україно!”, із задоволенням виконували цікаві, пізнавальні завдання, грали в асоціації, складали сенкани, розгадували кросворди та презентували власні малюнки на патріотичну тематику, створювали хмаринки слів, переглядали презентації та відеоролики, підключалися до трансляції Всеукраїнського уроку на тему "Повертаємося до навчання" з українськими зірками, завдяки онлайн-сервісу LearningApps разом виконували інтерактивну вправу «Чим відомі міста України?», знаходили логічні пари, а також розгадували шиболети. Також вшанували пам'ять героя, випускника нашого закладу Манжуру Романа Васильовича, який  заплатив своїм життям за нашу свободу.

        Цей урок дав можливість всім здобувачам освіти  ще тісніше згуртуватися заради спільної мети. Діти отримали масу позитивних емоцій і побажали нашій Україні перемоги, миру та процвітання.

          Дорогі школярі!

      В усі часи освічена людина користувалася повагою. Навчання – це прихований скарб, це світ знань. Треба навчатися, щоб знати, діяти, жити. Упевнені, що зерна науки зростуть у ваших юних душах урожаєм мудрості та натхнення. Нехай світлим, радісним і плідним буде кожен ваш день, кожен крок. Ростіть здоровими, підкорюйте нові вершини знань, зустрічайте  добрих і надійних друзів та досягайте  омріяної мети! Миру і злагоди всім!

     Пригадати минулорічне свято 1 Вересня можна за посиланням Нова сторінка шкільного життя