"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Нова сторінка шкільного життя

      1 вересня традиційно по-родинному відбулося свято Першого дзвоника. Вперше за своє існування освітній заклад приймає своїх вихованців-школярів в статусі Малотокмачанської гімназії.
       У цей день шкільне подвір'я знову наповнилося веселими мелодіями, яскравими барвами осінніх квітів, дитячим щебетанням, посмішками юнаків та дівчат. Діти йдуть до школи, щоб знову сісти за шкільні парти і здобувати знання. Школярі стають старші на рік, а для цьогорічних  20 першокласників 1 вересня 2021 року — особлива подія, бо для малюків з дитсадочка відбувається все вперше — перший клас, перша вчителька, Букварик, перша парта, перші шкільні будні.
       А для 13 одинадцятикласників цей день був яскравим, емоційно насиченим та дуже зворушливим, адже випускники вже зрозуміли, що таке свято у школі для них є останнім.
       Голосно звучала урочиста музика, звідусіль лунали теплі слова, і кожне дитяче серце, хвилюючись, відгукувалося на заклик першого дзвінка. Віршами, танцями, співами вітали наймолодших школярів їх старші друзі.
       На свято завітали й казкові герої: Буратіно, Попелюшка, Барвінок та Ромашка,  які  побажали не тільки успіхів у навчанні, а й подарували ключ до Країни знань, мудрі Букварі, казковий годинник та чарівний дзвоник.

       Під час свого виступу директор гімназії Гамов Олександр Григорович побажав усім міцного здоров’я,  успіхів у навчанні, творчих злетів, натхнення та оптимізму.

       На свято,  крім вчителів, дітей та батьків завітали почесні  гості: сільський голова Малахатка А.М., депутат районної ради Качур О.Д., начальник ОВК№88 Чорний В.І., начальник відділу охорони здоров’я, освіти, культури, молоді та спорту Московка О. А., староста Білогір’ївської сільської ради Шевченко Р. О. За традицією на свято були запрошені також вчителі-пенсіонери.     

        Право дати перший дзвінок було надано  учням першого класу Кондрашовій Валерії, Гречину Ростіславу та учням одинадцятого класу Токарєвій Анні, Чучку Артьому.

         По завершенню святкової лінійки учні першого класу разом із класним керівником  Чубенок Світланою Юріївною, на шкільному подвір’ї висадили саджанець калини, як  символ шкільної родини.

         Перший урок було проведено на загальну тему до 30-річчя незалежності України. Не обійшлося в цей день, як завжди, і без сюрпризів: другокласниці Пустовар Євгенія та Пустовар Аліна завітали до кожного класу і під малинові переливи шкільного дзвінка привітали учнів із початком нового навчального року.

         Також цього дня перший дзвоник пролунав і для класів з вечірньою формою здобуття освіти при ОВК№88.

         Мабуть, у кожній українській сім’ї цей день радісний. Адже гарний початок є запорукою вдалого навчального року, гідних успіхів у навчанні. Навчальний рік розпочався. Тож нехай він відкриє перед школярами нові горизонти пізнання себе і світу, стане початком наполегливої праці, вчителів надихне успіхами вихованців, батьків – гордістю за своїх дітей!  

       Вітаємо всіх  з початком вдалого підйому сходинками знань і бажаємо нових досягнень і перемог!

       Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі  Нова сторінка шкільного життя (2021 рік).