"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Світлий день пам'яті

     День Пам’яті і примирення, День Перемоги  – це  особливі дні. Подвиг, здійснений нашими дідами і прадідами, настільки великий, що його масштабність із часом стає лише яскравішою і помітнішою. Ці дні викликають відчуття безмежної гордості за наш народ та водночас уособлюють героїзм і вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених мрій і задумів. Ми у вічному боргу перед тими, хто в жорстокій битві отримав Славетну Перемогу, хто у післявоєнні роки відбудовував зруйновану країну.

     Страшна і жорстока була Друга світова війна – найжорстокіша з війн в усій історії людства. Втягнувши у свій кривавий вир майже всі народи світу, вона принесла на нашу землю страшні руїни, знищила неоцінені скарби, які людство накопичувало багато десятиліть.

      Протягом року  в нашій школі проходить низка традиційних патріотичних заходів:  у класних колективах відбулися виховні години на тему « У нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи! », в бібліотеці   розміщена виставка «Подвиг не має забуття» , екскурсії до шкільного музею та Меморіального комплексу, інформаційні години.

       07.05.2021 року працівники  школи взяли  участь у покладанні квітів до Меморіалу на честь загиблих у війні односельчан та воїнів-визволителів, вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

     День Перемоги - велике свято. Все менше і менше ветеранів приходить на площі, щоб ми їм змогли відважити уклін до самої землі. Світла пам'ять всім загиблим в роки Другої світової війни, низько схиляємо перед ними голови ! Шануємо ратну справу військовослужбовців Збройних Сил України, що з честю бережуть мир у нашому сьогоденні. 

     Вітаємо всіх зі святом Перемоги! Найголовніше, чого хочеться побажати в цей день, це того, за що боролися наші діди — мирного життя в нашій державі! Нехай над головою завжди буде ясне небо і яскраве сонце! Бажаємо здоров’я, радості і щастя! Нехай перемога супроводжує скрізь і завжди, нехай поруч будуть тільки добрі і щирі люди!

     Фотоальбом можна переглянути за посиланням Світлий і пам’ятний день (2021 рік).

     Згадаємо «Святкування Дня Перемоги 9 травня 2019 року».