"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Ми – проти насильства! Ми – за щасливе майбутнє!

     Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція “16 днів проти насильства”. Метою проведення акції є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім'ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, закладів освіти, громадських організацій до проблем насильства в сім'ї та захисту прав жінок.

     Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. 

     Підтримуючи акцію «16 днів проти насилля» для учнів 1-го класу було проведено годину спілкування «Ми проти насильства».  А розпочалось  спілкування для дітей з розповіді вчителя  про  історію виникнення синьої стрічки.

     За  допомогою використання мультимедійних технологій  до проведення такого заходу приєдналися батьки.  Учень 1-го класу Домбровським Дмитром разом із мамою Супрун А.В.,  провели он-лайн майстер-клас «Світ без насилля» з виготовлення синьої стрічки, яка служить постійним нагадуванням про те,що необхідно боротися з насильством і захищати  дітей  від насилля. 

     3 25 листопада по 2 грудня  соціальним педагогом Цапук А.В.  були проведені ряд заходів для учнів 1-4-х, 7-х та 10-11 класів (у звязку з ситуацією епідемії COV-19): проведено анонімну діагностику учнів 7-х, 10-11-х класів з питань насилля та булінгу в школі; проведено акцію #НАСИЛЬСТВОЦЕ# серед учнів 4-Б, 7-х, 10-11-х класів; проведено розвивальну виховну годину «Мій улюблений світ – без насильства» в 2-Б класі; виготовлено плакат з учнями 2-Б класу «Ми проти насильства»; оформлено інформаційний стенд “Світ без насилля”; інтерактивне заняття “Я і мій друг” з учнями 1-го  класу; практичне заняття “Сім стрічок Конвенції ООН” з учнями 10  класу.

     Вчителем історії та правознавства Гамовою Т.В. для учнів 9-го класу було проведено урок-практикум з теми «Юридична відповідальність на захисті прав та свобод людини».  Для учнів 10 та 11 класів проведено інформаційні години під гаслом «День прав людини», бесіда «Толерантність на шляху до суспільства рівних можливостей», урок громадянської освіти молоді з теми «Гендерна демократія».

     Тож будьте здоровими та живімо у мирі!

     Більше інформації можна переглянути за посиланнями