"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Захоплююча літня поїздка до м. Запоріжжя

     Після завершення чергового навчального року, діти відправились в безтурботні та цікаві літні канікули. Але, щоб зробити відпочинок незабутнім, учні 4 класу відправились в цікаву подорож до м. Запоріжжя.

     Першою зупинкою була екскурсія до Запорізького міського дитячого ботанічного саду. Це справжнє диво зеленого світу, що знаходиться в центрі індустріального міста Запоріжжя. Ботанічний сад приваблює до себе яскравими фарбами кольорів, соковитою зеленню дерев та кущів, різноголосим щебетом птахів і дзюркотом фонтанів. Колекція саду налічує близько 4 тис. рослин. Тут зібрані унікальні хвойні, тропічні та субтропічні рослини, понад 130 сортів троянд.

     В ході екскурсії, діти дізнались багато цікавого зі світу рослин України та світу. Учні побували в таких навчальних корпусах, як: дендропарк, оранжерея "Зимовий сад", оранжерея "Кактусарій", комплекс теплиць "Лимонарій", "Папороті", "Хризантеми", "Розарій", "Кали", квітники, альпінарії. Великою несподіванкою для дітей була білогуба мавпочка, яку звуть Чіпом, вона дуже швидко підняла всім настрій.

     Другою зупинкою була екскурсія на українсько-іспанське ТОВ «Урожай». Екскурсія на приватну хлібопекарню подарувала нам можливість спостерігати за процесом виготовлення хлібу, різноманітних виробів з пшеничного та житньо-пшеничного борошна, булочок, здоби, сухарів і круасанів за допомогою швейцарського обладнання від замішування тіста до його випікання. Так, учні залюбки ознайомились з тим, як готується тісто: борошно тестується в лабораторії пекарні, додаються інгредієнти, після цього за допомогою автоматизованої швейцарської техніки тісто вимішується і укладається на деко. Дітям розповіли та продемонстрували як тісто підходить в спеціальних камерах - вони підтримують потрібну температуру.

    В  цеху круасанів, учні спостерігали як виготовляється знаменитий "Пан Круасан" - заміс, випічка, начинка. По закінченню екскурсії кожного учня  пригощали смачненькими круасанами.

     Задоволені та радісні діти поспішали  додому, щоб пригостити своїх рідних смачними гостинчиками та подарувати своїм матусям чудові квіточки.