"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

«Заговори, щоб я тебе побачив»

         Справжнє красномовство – це вміння сказати все, що треба і не більше, ніж треба. Здавалося б, чого варте звичайне слово, на що воно здатне. Та словом можна зцілити або глибоко ранити людину, здобути перемогу або поразку. Воно має велику силу на людську підсвідомість, може багато що розповісти про його автора.

         Дійсно, саме манера мовлення, словниковий запас та грамотність мовлення дозволяють зробити висновок про рівень освіти, виховання та інтелектуального розвитку людини.

         Саме з метою розвитку комунікативних та творчих здібностей у нас в школі відбувся міжшкільний етап Міжрегіонального фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив». Зміст фестивалю ораторського мистецтва складався з двох етапів: у першому необхідно було представити публічний виступ із попередньою підготовкою на одну із запропонованих тем відповідного блоку; у другому – непідготовлений публічний міні-виступ (риторичний експромт).

         У фестивалі взяли участь вихованці КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.», ДНЗ «Казка», Омельницької філії імені  академіка М.А. Доллежаля КЗ «НВК  «Основа» , КЗ  «НВК  «Основа» Преображенської сільської  ради.

 Виступи учнів вразили дотепністю, емоційністю, щирістю, повнотою висловлювань, дикцією, вмінням переконувати і вести невимушений діалог, задавати один одному цікаві запитання.

         Учасники фестивалю довели, що слово це інструмент, який впливає на свідомість та вчинки інших людей. А тому володіти ним – високе мистецтво! Всі учні були нагороджені дипломами, шкільною газетою, пам’ятним подарунком і солодким призом.

         А на завершення учасники фестивалю змогли переглянути виставку декоративно-прикладного мистецтва, яка знаходилась у вестибюлі школи та насолодитися майстерністю юних акторів лялькового театру «Колосок» (керівник Величко І.М.), переглянути виставу «Колосок».

         Виносимо подяку всім учасникам та організаторам заходу, бажаємо успіхів в оволодінні мистецтвом слова!

         Фоторепортаж можна переглянути за посиланням «Заговори, щоб я тебе побачив» (2019 рік).