"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Забезпечення права на освіту.

     Війна змусила нас покинути  свої домівки,  призвела до пошкодження закладу освіти, учні та вчителі гімназії зараз перебувають у різних регіонах України. Все це зробило неможливим очне навчання у рідній гімназії. Можливість отримувати підтримку від вчителів,  спілкування з однокласниками значно  обмежилась, що  ускладнило дітям доступ до їхнього невідємного права — права на освіту.

    “Доступ до освіти — фундаментальне право кожної дитини”, — зазначив Мунір Мамедзаде, Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Тому ЮНІСЕФ підтримує навчальний процес в Україні, щоб підкреслити важливість безперервної освіти для дітей у всіх форматах, у тому числі дистанційного навчання за допомогою цифрових пристроїв. Використання комплексних стратегій здатне попередити подальші освітні втрати та допоможе надолужити знання”. 

    Всього ЮНІСЕФ у березні-квітні 2024 року у співпраці з Міністерством освіти і науки України надав майже 39 тисяч ноутбуків учням з 8 областей. Завдяки підтримці Глобального партнерства заради освіти (GPE) та Європейського Союзу українські школярі продовжують отримувати доступ до освіти і зможуть долучатися до онлайн-занять.

    Наша гімназія в рамках цього проєкту отримала 21 ноутбук. У співпраці з Малотокмачанською сільською радою ноутбуки передані у тимчасове користування дітям-переселенцям.

    Раніше, у 2023 році, 15 учнів нашої гімназії вже отримали  девайси, з числа  закуплених ЮНІСЕФ коштом Європейського Союзу, урядів Республіки Корея та Японії, за підтримки Глобального партнерства заради освіти (GPE), а також за фінансової підтримки національних комітетів ЮНІСЕФ та в межах ініціативи «Технології для біженців» від Breakthrough Prize Foundation.

    Ми вдячні всім, причетним до цієї важливої справи, організаціям за таку вагому допомогу і сподіваємося на подальшу підтримку і співпрацю.