"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Випускниця музичної школи

    Здається, що  зовсім  недавно  це  було. Перший раз у перший клас. Маленька  ростом, тендітна  дівчинка з великим букетом квітів у руках, з пишними бантами на голові переступила поріг школи, прийшла до першого класу. Зустріла її талановитий  педагог  - вчитель за покликанням – Любов Михайлівна Петренко. Допитливі оченята з цікавістю слідкували за кожним рухом  вчителя, уважно слухала і запам’ятовувала все почуте. Цією дівчинкою була Ліза Шепель. 
    Діти з інших класів вже займалися в музичній школі, вдосконалюючи навички гри на різних музичних інструментах. Лізу зацікавило це, особливо як вправно виконувалися вальси та полонези на  фортепіано старшими товаришами. Але ж спершу треба навчитися читати і писати, додавати і віднімати… Та допитливість і наполегливість маленької Лізи перемогли – батьки вирішили спробувати і подали заяву на зарахування  Лізи  до музичної школи  по класу фортепіано. Так відбулося знайомство ще з однією першою вчителькою – музикантом Ольгою  Дмитрівною Собко. Кожного разу при зустрічі Любов Михайлівна цікавилися успіхами Єлизавети та хвалила дівчинку за працьовитість і сумлінну підготовку до уроків. А мама хвилювалася – «чи зможе її донечка справитися із навантаженням у двох школах?» Але ж змогла.
     Із року в рік Ліза сміливо крокувала вперед вивчаючи твори  І.С.Баха, Л. Бетховена, В.Моцарта, М.Глінки, П.Майбороди та багатьох інших композиторів – класиків. Приймала участь у різноманітних концертах для батьків та гостей музичної школи.  А чи можна забути родинні свята, де Ліза  яскраво музикувала перед родичами і сусідами. За все це – нагорода – грамоти за відмінне навчання та активну участь у концертній діяльності.  
     Вісім років проминули дуже швидко і в цьому році  Єлизавета Шепель  випускниця КЗ «Оріхівська районна дитяча музична школа імені Марії  Сокіл».  Одна із найкращих, найгарніших  дівчат  і хлопців – випускників. На святковому концерті Ліза виконала твір Д. Керна «Дим» і ще була ведучою концерту. А інакше і не могло бути. Успіхів побажаємо Лізі, а всім її товаришам і одноліткам – «Вам є на кого рівнятися!»