"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Всеукраїнський конкурс учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої»

     Уже двадцятий рік поспіль проводиться Всеукраїнський конкурс учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої», який присвячується Шевченківським дням. Започатковано цей конкурс Указом Президента України  від 22.03 2002 р. №284 «Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості».

     У цьому році він проводиться на тему: «Торуй свій шлях, - той, що твоїм назвався, той, що обрав тебе навіки вік» (В. Стус).

     Метою Конкурсу є сприяння популяризації творчості Т.Г. Шевченка, активізації виховної та патріотичної роботи серед учнівської молоді, розвиток її інтелектуального потенціалу, надання державної підтримки юним дослідникам та заохочення творчої праці їхніх педагогів.

     Упродовж листопада-грудня 2020 р. у закладах освіти Запорізької області проходив І-ІІ етап конкурсу. І ось, 10 лютого 2021 р. визначено переможців ІІІ (обласного) етапу Конкурсу у номінаціях «Історія України державотворення» та «Література»

     Враховуючи епідеміологічну ситуацію, з дотриманням законодавства України в частині запобігання  поширенню на території держави коронавірусу COVID-19 конкурс проводився в дистанційному форматі (реєстрація робіт за google-формою та перевірка робіт журі у дистанційному форматі відповідно до наказу ДОН № 460 від 18.11.2020 та № 4 від 06. 01.2021).

     У номінації «Література» на розгляд журі XХ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості від загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів було подано 57 робіт.

     Вітаємо учасників конкурсу: Грицаненко Вікторію (9 клас) – ІІ місце; Анікєєву Владиславу (11 клас) – ІV місце. Молодці! Так тримати!

     Переможців готували вчителі української мови та літератури Рябуха Любов Віталіївна та Іщенко Ольга Миколаївна.