"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

VІІ фестиваль соціального проекту «Відкриті уроки футболу»

     З 13 по 17 травня 2019 року в місті Оріхові вперше проходив Сьомий фестиваль соціального проекту «Відкриті уроки футболу» під егідою Федерації футболу України та при підтримці Європейського Союзу. Проект спрямований на інтеграцію дітей-переселенців в суспільство за допомогою гри в футбол.

     Участь у фестивалі взяли 12 команд Оріхівського району, а це 192 школяра. Це такі команди:КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Малотокмачанської сільської ради, КЗ «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір’я», Оріхівська філія № 5 КЗ ОЗЗСО «Сузір’я», Оріхівська філія № 3 КЗ ОЗЗСО «Сузір’я», Новопавлівська філія КЗ ОЗЗСО «Сузір’я», Новоданилівська філія КЗ ОЗЗСО «Сузір’я», КЗ «Оріхівський НВК № 2 ім. В.А.Лазаряна», КЗ «Нестерянська СР ЗОШ І-ІІІ ступенів», КЗ «Мирненська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. воїна інтернаціоналіста С.В.Падалки» та шкіл КЗ «НВК «Основа» Преображенської сільської ради, КЗ «НВК «Перспектива» Таврійської сільської ради.

     Урочиста лінійка, винесення прапору, виконання Гімну України, святковий настрій і велике бажання учасників пограти у футбол, виконати спеціальні вправи під керівництвом досвідченої команди вчителів-волонтерів перетворили 15 травня стадіон у повноцінний фізкультурно-спортивний комплекс. В день відкриття до дітей завітали почесні гості - координатори проекту «Відкриті уроки футболу» від Федерації футболу України. Вони наголосили, що головна мета цього веселого спортивного заходу - не досягнення результатів у грі чи змаганнях, а отримання позитивних емоцій. Федерація футболу України разом із друзями та партнерами й надалі буде робити все можливе, щоб дитячо-юнацький масовий футбол продовжив свій стрімкий розвиток, і особлива увага в цій роботі й далі приділятиметься внутрішньо переміщеним дітям.
Розпочалося спортивне дійство з веселої розминки, потім діти освоювали прийоми передачі м’яча, долали смугу перешкод, виконували вправи на орієнтацію й рівновагу, але саме головне - грали у футбол. Досвідчені вчителі фізичної культури, що пройшли відповідну підготовку, провели футбольну гру «Солодкий кубок» для учасників фестивалю. Переможці гри отримали солодкий подарунок від міського голови Герасименка С.М.

     Проект «Відкриті уроки футболу» є важливим кроком для формування цінностей здорового способу життя у підростаючого покоління, профілактики конфліктів і навіть дитячої злочинності.

     Яскраві емоції, заряд позитиву та енергії, пам'ятні сувеніри та нові цікаві знайомства залишаться в учасників футбольного фестивалю ще на довгий час.

     Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі VІІ фестиваль соціального проекту «Відкриті уроки футболу» (2019 рік).