"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

В Оріхівській виправній колонії (№ 88) вшанували учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

     24 квітня 2015 року з нагоди відзначення сумної для історії України дати – Дня Чорнобильської трагедії  у класах вечірньої форми навчання нашого навчального закладу, що діють при Оріхівській виправній колонії УДПтС України в Запорізькій області (№88) проведено лінійку пам'яті «Чорнобиль – біль душі».

     Учні, вчителі, представники адміністрації установи зібралися разом, щоб віддати шану нашим співвітчизникам, які захистили світ від страшної біди ціною власного здоров'я, а інколи і життя.

     Заступник директора школи Світлана Заєць підготувала сценарій заходу, кожне слово якого пронизане великою скорботою та болем. Світлана Павлівна назвала імена шести героїв-пожежників, які першими вступили в бій з вогнем, і першими пішли з життя. Пам'ять про тисячі ліквідаторів: пожежників, медиків, водіїв, інженерів, людей різних професій, які щодня жертвували собою, щоб зупинити вселенське лихо, вшанували хвилиною мовчання.

     Учні випускного класу декламували вірші українських авторів, присвячені Чорнобильській трагедії та людям, які  боролися з атомним реактором, а також представили експозицію фотокопій з зображенням зруйнованих міст.

     Вчителі підготували розповіді про сумну статистику та страшні наслідки ядерного апокаліпсису. У своїх виступах вони наголошували на тому, що навіть через десятки років після катастрофи тривога не покидає людей, тому що чорнобильська біда живе в нашій пам'яті.