"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Теоретичне заняття з дзюдо

     27 березня, у канікулярний період, Чірко Віктор Олексійович – тренер секції дзюдо разом із учнями (2-10 класів), які відвідують секцію дзюдо переглянули фільм про життєвий шлях спортсменів та їх спортивні досягнення. У фільмі було висвітлено великий спортивний шлях українців-чемпіонів Георгія Зантарая  та Дарини Білодід, які є чемпіонами світу та Європи з дзюдо.

     Дарина Білодід – 16-річна українка-дзюдоїстка завдяки своїй наполегливості та серйозних фізичних підготовках, не поступившись у жодному поєдинку старшим противникам виграла золото у ваговій категорії до 48 кг на чемпіонаті Європи.

     Георгія Зантарая  - український дзюдоїст грузинського походження, заслужений майстер спорту, чемпіон світу 2009 року, віце-чемпіон Європи 2009 року. Перший чемпіон світу з дзюдо в історії України.

     Після перегляду  сюжету тренер доповнив, що протягом десятиліть сформовувались особливі правила поведінки та традиції дзюдо. І в результаті було створено кодекс честі дзюдоїста: ввічливість, сміливість, щирість, контроль над собою, чесність, скромність, дружба. Також  акцентував увагу учнів на філософських принципах дзюдо: якнайкраще використання тіла і духу та взаємна допомога і розуміння для досягнення більшого прогресу.

     Наприкінці учні задавали запитань, на які отримали від Віктора Олексійовича досить повні відповіді з роз’ясненнями.

     Більше інформації за посиланнями Дзюдо, Детальне пояснення правил дзюдо, Історія дзюдо.