"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Свято Знань

   2018  рік особливий в історії нашого села. Це рік  235-річниці  Малої Токмачки -  одного з найстаріших населених пунктів нашого району, що має славні освітні,творчі, трудові, військові традиції. Наша  школа  сьогодні відкриває  свої двері у 147 раз.

    І в цей день  ми відкриваємо на території  школи  символ  любові, відданості нашому  селу, що кожного дня буде зустрічати нас, нагадуючи,  що ми -  малотокмачани, говорячи словами нашого земляка – поета Івана Васильовича Левченка: Не забуваймо звідки ми, яка нам випала удача, благословила нас дітьми у світ Мала Токмачка.

    Сьогодні  у лавах наших учнів на цій лінійці стоять відмінники навчання,  переможці і призери  районних і обласних конкурсів, спортсмени, поети, співаки і організатори учнівських об’єднань і колективів. Але всіх учнів об’єднує одне  слово  -   особистості.  Особистості  повинні бути націлені на успіхи – успіхи у добрих справах і починаннях.

    2018-2019 н.р.  особливий, особливий тому, що він  розпочав розбудову оновленої системи освіти – Нової української школи. Розпочати цей процес довірено сьогоднішнім 25 першокласникам. Це висока честь і  відповідальність.

    Декілька днів тому стали відомі  узагальнені  результати  ЗНО наших випускників, колишніх одинадцятикласників. В нашій області   участь у ЗНО прийняло 350 шкіл, гімназій, ліцеїв, наша школа в обласному рейтингу зайняла 47 місце. Це високий результат – увійти в топ 50 кращих закладів області. Це висока планка повинна стати орієнтиром для нинішніх 11 –класників та  9 –класників

    Щорічно на урочистій лінійці  1 вересня  директор  школи доповідає про стан готовності школи до нового навчального року. І кожен рік він говорить: «Школа до початку нового навчального року готова».

    За цими словами стоїть напружена праця вчителів, в першу чергу класних керівників, технічного персоналу школи, батьків учнів, владних структур – в першу чергу нашої громади її керівництва і служб  (керівник Малахатка Анатолій Миколайович ). І, безумовно,   тих    людей, яких  ми називаємо  «друзями нашої школи»   ТОВ «Мала Токмачка» ( Курман С.І., Зіненко С.М. ), Оріхівська виправна колонія 88 ( Чорний В.І.), відділення  нашої залізниці  ( Ремига В.А. ). Щира їм  вдячність і наша повага.

      На свято,  крім вчителів, дітей та батьків завітали почесні  гості: сільський голова Малахатка А.М., депутат районної ради Качур О.Д., начальник ОВК№88 Чорний В.І., директор ТОВ «Мала Токмачка» Зіненко С.М., настоятель Свято-Вознесенського храму отець Іоан,староста села Білогір’я і Новопокровка Дунда В.В. та голова ветеранської організації Носенко А.М. За традицією на свято були запрошені також вчителі-пенсіонери.     

      Від ТОВ «Агротех», керівник Марич Г.В., учням-першокласникам було вручено пам’ятні подарунки. Сільський голова подарував школі плазмовий телевізор та 2 акваріуми, депутат районної ради Качур О.Д. нагородила учня 8 класу Аніщенка О. дипломом ІІ ступеня та пам’ятним подарунком за участь у конкурсі естрадного вокалу у м.Одеса.

    В цей день були вручені листи-подяки педагогам, працівникам школи за сумлінну роботу, досягнуті успіхи в навчанні і вихованні підростаючого покоління та  з нагоди ювілейної дати педагогічної діяльності в нашій школі (Орловській Валентині Миколаївні, Заяц Ларисі Миколаївні, Нескоромному Василю Васильовичу )

          Сьогоднішній день був визначним і радісним святом для наших молодих колег-педагогів, адже він знаменував початок їх педагогічної діяльності. В цей день ми вітали і радісно прийняли  у нашу велику дружню шкільну родину вихователя групи продовженого дня Старіченко Юлію Валеріївну.

              Змінюється час, дні, місяці, роки стрімко линуть вперед. В освітній діяльності наслідування та передача кращих педагогічних звершень – це необхідність часу, тому сьогодні особливі слова вітання вчителю  Маметовій Н.В., що завершує свою педагогічну діяльність.

        Свято дало старт традиційним шкільним конкурсам: «Учень року», «Лідер  року»,  «Кращий спортсмен року»,  «Кращий  клас по самообслуговуванню», «Кращий читач року», «Кращий щоденник року». А для молодших школярів протягом багатьох років проводиться гра-подорож. В цьому навчальному році вона проходитиме під назвою «Люби  і  знай свій рідний край». Переможців шкільних конкурсів вже чекають нагороди.

       Право дати перший дзвінок було надано  учням першого класу Новаку Віктору, Головасі Анжеліці та учням одинадцятого класу Остряниці Катерині, Воленку Сергію. 

          І, як завжди, не обійшлося без  театралізованого виступу наших юних акторів. Це було привітання від юних козачат, учнів 6-го класу Надрічного С. та Войцеховського К.,  які вручили першокласникам "золотий" Ключ Знань. Також на свято завітали українець та україночка, побажали первачкам опановувати шкільні предмети та різні науки і подарували чарівну скриньку.

     Завершилось свято проведенням єдиного уроку, присвяченого інтеграції України в Європу .

      У черговий раз школа гостинно відчинила для учнів свої двері і запросила  у просторі і затишні класи, щоб набиралися мудрості і знань, щоб наповнювали своє серце любов’ю і добротою, щоб вчилися долати труднощі і впевнено крокувати до своєї мети.

         Всього, що вмієш, і всього, що знаєш, за плечима не носити. Не лінуйтеся і не зупиняйтеся на досягнутому, розвивайте свої таланти, творчість, здібності.  Учіться бути мудрими, добрими і людяними.

       Вітаємо всіх із початком вдалого підйому сходинками знань і бажаємо нових досягнень і перемог!

     Фоторепортаж ви можете переглянути за посиланням:  Свято Знань (2018 рік).