"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Свято прощання з Буквариком

     22 травня 2019 року відбулось прекрасне Свято прощання з Буквариком. Здається тільки вчора діти прийшли до школи, а сьогодні вже закінчують 1 клас і прощаються з першою книгою в їхнім житті — Букварем.

     На свято завітало багато гостей — це і батьки, бабусі, дідусі, родичі. З привітанням до першокласників та їх рідних звернулася заступник директора школи з навчально-виховної роботи Штанько О.В.

     Свято вийшло зворушливе, веселе, цікаве, пізнавальне. Діти розповідали вірші, співали пісні, перетворювались на казкових героїв: Дюймовочку (Рекубратська Вікторія) і Незнайка (Лавренко Максим), рапортували Букварикові (Рябошлик Максим) про свої успіхи.

     Першокласникам і гостям був представлений кліп “З життя чудових першокласників”. Діти згадали події навчання за 9 місяців. Пізнавальною і цікавою була групова робота. Королева Мови загадувала завдання у незвичайній формі над якими потрібно було подумати, не лише учням, а й їхнім батькам. Математичні завдання стосувалися нашої рідної школи. Виявляється на шкільному подвір'ї росте 29 каштанів, а грушині — нашій шкільній берегині 95 років. З цікавістю першокласники досліджували старовинні предмети побуту і, навіть, показували, як ними користувалися у давнину. Також до дітей завітали актори нашого шкільного лялькового театру “Колосок” (Біньковська Альбіна, Коваль Максим, Гречин Андрій, Хупченко Юлія — учні 5 класу). Вони представили дітям уривки з казок, а учні повині були їх відгадати.

     Після цікавих конкурсів та завдань усі першокласники були нагороджені медалями і отримали на згадку свідоцтва про закінчення 1 класу, в ньому були їхні мрії про майбутню професію, малюнок на згадку і успіхи.

     Для гостей свята діти разом зі своєю вчителькою Величко І.М. підготували невеликий святковий концерт зі своїх улюблених пісень і танців. Усі присутні на святі подарували першачкам свої гучні оплески.

     Свято вийшло добрим, зворушливим, цікавим та пізнавальним.

     Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Свято прощання з Буквариком (2019 рік).