"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Свято Останнього дзвоника

     Ось і настав цей радісно-тривожний день підведення підсумків і планування майбутнього. Знову вся шкільна родина разом. Родина, яку об'єднує любов і повага до школи. Знову наше подвір'я наповнене дзвінкими дитячими голосами, яскравими барвами квітів та відкритими усмішками.

     На шкільному подвір'ї зібралися всі учні школи. Поруч із ними їх найрідніші люди: батьки, дідусі та бабусі, які пишаються своїми дітьми. Адже Останній дзвоник — велике загальношкільне свято, яке підводить риску, ставить крапку в багаторічному навчальному марафоні з усіма його уроками і перервами, контрольними роботами та домашніми завданнями.

    Із щирими словами побажань звернулись до учнів та вчителів директор КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» Гамов О.Г., сільський голова села Мала Токмачка Малахатка А. М., настоятель Свято - Вознесенського храму священик отець Іоанн, голова Оріхівської районної ради Дудніченко К. В., вчителі - пенсіонери, батьки.

    Були нагороджені грамотами переможці предметних районних олімпіад, конкурсів, а також вручені похвальні листи учням за відмінні успіхи у навчанні.

    Вже стало традицією, що учні нашої школи беруть участь в шкільних конкурсах. У конкурсі «Випускник року» перемогу одержала учениця 11 класу Остряниця Катерина — відмінниця навчання, призер районних предметних олімпіад з історії, правознавства, української мови та літератури, переможець конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, член гуртка “Видавнича справа” та літературної студії “Надія”, активна учасниця шкільних свят і заходів. Катерина нагороджена грамотою і пам'ятним сувеніром, а сільський голова вручив їй грошову премію.

    За активну участь в шкільному житті школи, здобуті досягнення в районних конкурсах, активну життєву позицію нагороджені учні 7-Б класу Квашина Катерина, 9 класу Анікєєва Владислава, 10 класу Анікєєва Валерія та Васильченко Владислав.

    В школі проводиться інтелектуально-логічна гра «Квест» метою якої було не тільки закріпити знання з навчальних матеріалів, а й розвинути згуртованість у співпраці. За підсумками результатів гри між учнями 5-6 класів перемогу отримала команда 5 класу. Команда-переможець нагороджено грамотою.

    У 2018 – 2019 навчальному році наша школа жила активним спортивним життям, приймаючи участь у районних спортивних змаганнях, у шкільній спартакіаді. Традиційно на святі Останнього дзвоника ми підводимо підсумки шкільної спартакіади. Серед 5-6 класів переможцем став колектив учнів 6 класу (фізорг Войцеховський Костянтин); серед 7-8 класів - 8 клас ( фізорг Чучко Артьом); серед 9-11 класів - 9 клас (фізорг Гнусін Владислав).

    За активну участь в спортивному житті школи нагороджені грамотами учні 9 класу Гнусін В., Бутурлін Д., Юричко А., Гриценко М., Ілюченко Н.; учні 8 класу Алєксєєв Б., Чучко А., учень 7-Б класу Шкаран Д., учні 6 класу Войцеховський К., Лось Ю., учень 5 класу Гречин А.

    Переможцями конкурсу „Кращий клас по самообслуговуванню” стали учні 4-Б класу (староста Старіченко Христина, класний керівник Демидьонок Оксана Володимирівна) та учні 7-Б класу (староста Квашина Катерина, класний керівник Рябуха Любов Віталіївна). Учні цих класів бережно ставляться до шкільного майна, постійно підтримують чистоту і порядок, створили комфорт і затишок у своїй класній кімнаті.Переможці нагороджені грамотою та пам’ятною дошкою.

    В 2018-2019 н. р. гра-подорож для молодших школярів проходила під назвою « Люби і знай свій рідний край». Перемогу виборов класний колектив 3 класу (староста Воленко Софія, класний керівник Остряниця Олена Дмитрівна). Учні 3-го класу нагороджені грамотою та пам’ятним сувеніром.

    Крім спортсменів та інтелектуалів у нас в школі є активні читачі шкільної бібліотеки. Переможцем шкільного конкурсу „Кращий читач року” визнано ученицю 4-А класу Смороду Ірину. Дирекція школи нагородила Ірину пам’ятним подарунком.

    Шкільний щоденник - офіційний документ учня, який відображає результати роботи за навчальний рік. На конкурс було подано 9 щоденників. Членами учкому проаналізовано учнівські щоденники і підведено підсумки. Переможцем стала учениця 7-А класу Грицаненко Вікторія, яка нагороджена новим щоденником.

    В учнів нашої школи різнобічні нахили, інтереси і таланти. Цього року нас здивувала своєю творчою художньою майстерністю, вмілою портретною уявою, володінням графікою на папері учениця 11 класу Сморода Анастасія, котра представила свої шедеври на виставці художньо-прикладного мистецтва під назвою “Це те, що я не можу не робити”. В її однокласників на добру згадку залишаться їх портрети, написані рукою юної художниці. Анастасію відзначено в номінації “Творча особистість” і нагороджено грамотою.

    Особливі слова вітання цього року адресовані були випускникам Оріхівської дитячої музичної школи імені Марії Сокіл, філія якої працює на базі нашого навчального закладу. В цьому році сім наших учнів закінчили навчання в музичній школі і отримали свідоцтво про здобуття початкової освіти по класу фортепіано. Юним музикантам: Грицаненко В., Аніщенку О., Васильченко Д., Вороніну М., Гузі Є., Сковородці К., Смороді А. та їх наставнику, музичному керівникові, викладачу Собко Ользі Дмитрівні вручено пам'ятні подарунки.

    Цьогорічним сюрпризом для всіх класів стали гумористичні вітання у вигляді медалей, кожна з яких своїм зовнішнім виглядом асоціювалась та охарактериховувала класи із середини.

    На свято випадково завітали ворожка та її помічниця Азочка. Вони наворожили гарне закінчення 2018-2019 навчального року, побажали гарних оцінок та для старшокласників чудової здачі ДПА та ЗНО.

    Одним із яскравих епізодів свята був момент прощання четвертокласників із початковою школою, адже з нового навчального року вони вже не повернуться до своїх перших вчителів, бо, нарешті, переступили першу шкільну сходинку і після канікул у п'ятому класі будуть глибше пізнавати цікавий світ наук. На прощання випускники-четвертокласники випустили в ясне небо білосніжних птахів - голубів, які символізують мир та безліч різнокольорових повітряних кульок.

    І ось вона - хвилююча мить, яку найбільше очікували наші випускники… Вони надзвичайно раді тому, що стали дорослими, розумними, готовими до звершення своїх задумів. Тримаючи в руках подаровані наймолодшими учнями, першокласниками, шкільні обереги – суцвіття шкільної груші, випускники з радістю і сумом в очах під чарівну музику і бурхливі щирі оплески першими залишили шкільну лінійку.

    У добру путь і щасливу днину, дорогі випускники! Чудових вам канікул, школярі!

    Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі:Свято Останнього дзвоника (2019 рік).