"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Святкування Дня села Мала Токмачка

     За  традицією, восени, 18 вересня кожного року  відзначається пам’ятна  дата  в  історії  села – День села.

     В далекому 1783 році – а це 234 роки тому, в нашому краї на місці козацького зимівника переселенцями з Чернігівської губернії було засноване наше село.  Село  знане далеко за його межами – знане  працею трударів, знане ратною доблестю і славою,  знане людьми, що вміють і роблять добрі справи.

     «Село моє рідне, моя Батьківщино, тобою, Токмачко, я завжди горджусь»-саме так з чуйним серцем і щирими думками писала керівник народного ансамблю «Токмачаночка», ветеран педагогічної праці, Грицаненко Марія Миколаївна.

     «Не забудьмо, звідки ми, яка нам випала удача. Благословила нас дітьми у світ Мала Токмачка.» - так про свій куточок маленької батьківщини говорить справжній патріот, поет – земляк Іван Васильович Левченко.

     Напередодні свята, 15 вересня,  директор школи Гамов О.Г. провів екскурсію для учнів-першокласників до історико-краєзнавчого музею, учні середніх класів надали допомогу у прибиранні меморіального комплексу.

     16 вересня на шкільному стадіоні проведено турнір з міні-футболу присвячений 74-річниці звільнення села Мала Токмачка від фашистських загарбників Дню села Мала Токмачка та вшануванню пам’яті Героя Радянського Союзу Білого С.Ю. та.

     17 вересня у сільському будинку культури  значна кількість учнів школи прийняла участь у святковому концерті присвяченому Дню села.

     У понеділок 18 вересня на подвір’ї КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» було проведено урочисту лінійку, присвячену 74-річниці з Дня визволення села Мала Токмачка від фашистських загарбників та відкриттю Олімпійського тижня, Дня здоров'я і спорту.

     На лінійці були присутні: голова об’єднаної територіальної громади – Малахатка Анатолій Миколайович та депутат Оріхівської районної ради, помічник народного депутата Бандурова Володимира Володимировича Хоменко Віктор Іванович.

     Не обійшлося в цей день без подарунків. Хоменко В.І. подарував школярам набір футбольних м’ячів з побажаннями успіхів у спортивному житті.

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі: Святкування Дня села Мала Токмачка (2017 рік).

     Додаткову інформацію ви можете переглянути за посиланнями: Турнір з міні-футболу,   Перша екскурсія першокласників до шкільного музею.