"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

STOP булінг!

      В Україні стартував тиждень протидії булінгу в школі. Наш навчальний заклад  також долучився до даної ініціативи. Вчителем основ здоров’я Васильченко Л.І.  були проведені тематичні уроки «Стоп булінг!» у формі тренінгу.      

     Булінг (від англійського bullying) – цькування, залякування, агресивне переслідування одного з членів колективу з боку інших представників колективу. Така поведінка має на меті самоствердитися за рахунок когось, підпорядкувати особистість своїм інтересам або заслужити собі загальний авторитет.

     Під час занять юні слухачі дізналися, як відрізнити цькування від звичайного конфлікту, до кого звертатися за допомогою, як реагувати свідкам, та яка відповідальність передбачена за вчинення булінгу  чи неповідомлення про такі факти.  

     У ході дискусії учні зробили висновок, що наші права закінчуються там, де починаються права іншої людини. Тобто якщо ми кажемо, що маємо право на повагу своєї честі та гідності, значить, в свою чергу, ми поважаємо та не ображаємо людей навколо. Якщо ми кажемо, що маємо право на свою точку зору, ми приймаємо той факт, що свою точку зору мають право усі, хто нас оточує, ми не критикуємо і не переслідуємо їх якщо вона не співпадає з нашою.

     Школярі визначили найголовніше: ми всі повинні подавати один одному руку допомоги, маємо про це говорити, маємо діяти, а не стояти осторонь. Скажемо булінгу STOP!

     Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі STOP булінг! (2019 рік).