"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

"Соняшник" – гра справжніх патріотів

     3 березня 2020 року, у Всесвітній день письменника, відбулася ХІ Всеукраїнська українознавча гра "Соняшник", коли вся країна вкотре об'єдналася в одну родину, закохану в  рідну мову.

     Цьогоріч "Соняшникове" свято завітало і до  нашої школи.   30 учнів 2-10-их класів   влилися у величезну "соняшникову" родину, щоб спробувати свої сили. До участі у грі дітей спонукала допитливість, активність, вболівання за рідну мову, а найголовніше – бажання пізнати нове, перевірити свої знання не тільки з мови, а й історії України, знання звичаїв і традицій нашого народу. Учнів чекали цікаві завдання, котрі  вони  виконували із захопленням і задоволенням. 

     Кожен учасник мав можливість перевірити свою грамотність, уміння аналітично й логічно мислити, працювати самостійно, продемонструвати глибоку ерудицію і кмітливість. Родзинкою завдань для всіх були  ребуси, які школярі, а особливо малеча початкової школи, із задоволенням розв'язують.

     Дітям  цікаво разом грати, думати, пізнавати, радіти і пишатися своєю рідною землею, її чарівним живим словом, працьовитими і надзвичайно творчими людьми.  Зараз учасники з нетерпінням чекатимуть результатів,  які зможуть переглянути на особистій сторінці в соціальних мережах, а у травні – нового шкільного свята, де всі отримають свої сертифікати, а переможці – подарунки.

     Гра, надзвичайно корисна для наших дітей, бо участь у  "Соняшнику" свідчить про дитячу  активність, допитливість, бажання пізнавати нове, небайдужість і вболівання за Україну. Недарма "Соняшник"  називають грою патріотів. Крім того, вона вчить думати, розвиває логічне мислення, розширює світоглядний інтерес учня, дає можливість ширше пізнати українознавство, поглибити знання з мови. Кожне завдання гри, наче пелюсточка соняшника, розвиває справжнє почуття любові та поваги до нашої мови.

     Нехай зернятка знань збирають наші діти у сонячний віночок, і квітне "Соняшник" усім на радість під мирним небом України! А наша любов до рідної мови зійде миром і щастям над Батьківщиною,  мов веселка над струмочком.