"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Шевченківські дні у школі

          Минуло 205 років від дня народження Т.Г.Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе між нами. Не просто живе, а турбує свідомість, утверджує національний дух, надихає на боротьбу. Вогонь його поезій і душі запалює у серцях іскру любові до рідної землі, іскру гідності і честі українського патріота.

         Цими березневими днями у нашій школі були проведені дні вшанування пам’яті національного генія, народного поета Т. Шевченка.

         У навчальному закладі проведені заходи з метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова: виставка ілюстрацій до творів Великого Кобзаря «Шевченків світ у буянні фарб»; книжкова виставка «І нині живий поміж нас»; година спілкування «Тарас Шевченко про освіту та виховання»; поетична хвилина «Живе слово поета»; участь у Всеукраїнському конкурсі «Садок вишневий коло хати»; покласні читання «Читаємо Шевченка разом»; вчителі української мови та літератури Рябуха Л.В. та Іщенко О.М. підготували виставку, на якій представлена робота (портрет Т.Г.Шевченка) учениці 11 класу Смороди А. та підбірано книжкові видання Великого Кобзаря.

        Творчість Т.Шевченка нsколи і нікого не залишила байдужим. Пророчі слова молоде покоління хвилюють, навчають, тривожать, пробуджують щирі почуття і благородні думки та наміри. Тож нехай Шевченкове слово залишається такbм-же діючим, закличним для усіх поколінь, бо воно невмируще.

        Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі: Шевченківські дні у школі (2019 рік).