"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Щастя у дитячих посмішках

     Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято стало символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. Адже саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та мали усі умови для всебічного розвитку. І наш святий обов’язок дорослих – зробити своїх дітей щасливими не тільки сьогодні, влаштувавши їм якесь свято, а завтра і завжди.

     Любов дітей до цікавих пригод змушує дорослих шукати нові і нові форми дозвілля. Останнім часом особливої популярності набув квест-туризм. Квести – це унікальний спосіб проводити час, який поєднує в собі невимовно приємні відчуття гри в реальності, подорожей та задоволення від перебування в команді.

     Квести для дітей – це гра, яка може бути проведена в будь-якому місці. По суті тут все зводиться до рішення певних задач на логіку. Буває, основним мотивом квесту стає головоломка.

     Цього року 3 червня для учнів молодших класів працівниками Малотокмачанського будинку культури було організовано розважально-інтелектуальний масовий захід квест-гру із зупинками та різноманітними цікавими завданнями. На кожній зупинці учнів зустрічали провідники, які давали дітям нові завдання (розгадування загадок, ребусів, складання слів із пазлів, створення лісової поляни, веселі танці та ігри), за виконання яких вони отримували нагороду - частини пазлу, що мали привести учасників квесту до фінішу.

     Хочеться зауважити, що протягом усього квесту як у дітей, так і у дорослих був піднесений настрій. Учні прагнули перемогти, а всі інші були раді їм у цьому допомогти. Взагалі, всі учасники отримали величезне задоволення та багато позитивних емоцій.

     По закінченню свята, працівники сільської ради порадували дітей солодкими подарунками – смачним морозивом.

     Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.

     Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Щастя у дитячих посмішках (2019 рік).