"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Профорієнтаційна зустріч для учнів 9 та 11 класів

          Рано чи пізно перед учнями постає питання їхнього професійного вибору. Головне в ньому те, аби цей вибір був усвідомленим та зваженим. Адже пріоритетним в нашій подальшій професіональній діяльності це те, що професія повинна відповідати власним інтересам, нахилам кожної людини та викликати у неї почуття задоволення. Виходячи з цього кожен учень потребує різносторонньої інформації з тієї або іншої професії.

          Так 21 березня в Оріхівському  районному будинку культури відбулася зустріч з представниками 11 навчальних закладів: ВСП «Оріхівський Коледж ТДАТУ», Запорізький електротехнічний коледж, Таврійський державний агротехнічний університет, Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник», КВНЗ «Запорізький медичний коледж», ЗОРДНЗ «Запорізький професійний торговокулінарний ліцей», Запорізький національний  університет, Запорізький класичний приватний університет, ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю», Запорізький національний технічний університет, Запорізький технічний коледж. Профорієнтація учнів спрямована на знайомство підростаючого покоління з найважливішими галузями діяльності нашого сьогодення, із найбільш розповсюдженими та перспективними професіями на ринку праці.

          Усі представники цікаво прорекламували свій навчальний заклад (презентації факультетів, форми навчання, строки подання документів та ін.). Учням цікаво було довідатися не тільки про навчання у закладах, а й дізнатися як живе студентство, яка престижність ВНЗ та відгуки студентів,  які там навчаються; також випускники звернули увагу на місце розташування навчального закладу.

          Ця зустріч була цікавою та повчальною, вона допомогла деяким учням визначитися з вибором майбутньої професії.