"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Профорієнтаційна зустріч

         Захист своєї Вітчизни від зазіхань тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни – свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, мужності та відваги, дуже часто величезної самопожертви і самовідданості. Від вірності воїнів, розуміння важливості свого призначення, впевненості у своїх силах, готовності долати труднощі – залежить майбутнє, міць і процвітання держави.

         Так, 14 грудня 2018 року, з метою виховання в учнівської молоді поваги до Збройних Сил, патріотизму одинадцятикласники відвідали профорієнтаційну зустріч з військовим комісаріатом в Оріхівському будинку культури. На ній були присутні представники трьох вищих  військових навчальних закладів: Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Військової академії м. Одеси.

         Метою заходу було підвищення престижу військової служби, розвиток системи профорієнтаційної роботи з молоддю, удосконалення її методів розповсюдження серед учасників освітнього процесу інформації про вибір майбутньої професії.

         Протягом бесіди з учнями, представники вищих військових навчальних закладів розповіли про престижність військових професій, особливості вступної кампанії, повідомили про правила прийому до ВНЗів. Побажали учням наснаги і виявили надію, що вони оберуть професію військового і внесуть вклад у розвиток сучасної армії.

         Учні із задоволенням прослухали корисну інформацію, подивились відеопрезентацію та отримали рекламні буклети.

         По завершенню зустрічі учні 11 класу разом з класним керівником Лісняк Ю.В. відвідали Оріхівський районний краєзнавчий музей, де оглянули експозицію, присвячену подіям Другої світової війни. У цій залі вони побачили зброю тих часів, а також дізналися багато цікавого про людей, які боронили Оріхівщину від ворога. Порівнюючи з часами Другої світової війни, екскурсовод розповіла учням про теперішні події на Сході України. Одинадцятикласники мали можливість ознайомитись з фотовиставкою, присвяченою теперішнім подіям на Сході України під назвою «АТО – очима очевидця».

         Фоторепортаж можна переглянути за посиланням  Профорієнтаційна зустріч (2018 рік).