"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Профілактика правопорушень серед неповнолітніх

     Формування людини, як відомо, починається з дитинства. В молоді роки закладається основа не тільки відповідних знань, але й норм поведінки, звичок, потреб особи. Виховання молодого покоління – це виховання майбутнього кожної держави, і майбутнє залежить не тільки від рівня професійної підготовки цього покоління, але й від його моральних якостей.

     Сьогодні надто актуально виступає проблема зростання правопорушень серед молоді. Одним із напрямів роботи у боротьбі зі злочинністю та злочинністю неповнолітніх, зокрема, є проведення профілактичних бесід.

     18 грудня, в нашій школі, опероповноважений СКМСД Оріхівського РВУМВС України в Запорізькій області Царегородцев С.І. провів бесіду з учнями 8-11 класів на тему «Кримінальна адміністративна відповідальність неповнолітніх».

     В нинішних умовах становлення нових суспільно-економічних відносин роль громадскості в попередженні злочинності неповнолітніх повинно бути особливо активною. Ця діяльність має бути спрямована на взаємодію з правоохоронними органами, на розробку та здійснення комплексних та локальних програм попередження злочинності неповнолітніх.