"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Професійний орієнтир

      В житті завжди складно зробити правильний вибір, особливо, якщо мова йде про вибір майбутньої професії.. Але ж від того, як  ми обираємо для себе ту чи іншу професію, залежить наше життя, його успішність.

      06 квітня 2018 року в рамках проведення Місячника профорієнтації «Професійний орієнтир» відбулася екскурсійна поїздка до Оріхівського районного центру зайнятості, де пройшла профорієнтаційна зустріч учнів 9 класу КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» з провідним фахівцем з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Дубягою Яною Іванівною.

       На профорієнтаційному уроці з дев’ятикласниками було детально проаналізовано алгоритм вибору професії, який включає 10 пунктів та допомагає виважено прийняти рішення щодо майбутньої професійної діяльності. Проведено тестування за методикою ДДО Є. Климова з метою з’ясування кола професійних інтересів.  Старшокласники успішно виконали вправу «Пазли», завдяки якій закріпили знання щодо типів професій. Учасники за допомогою міміки і жестів презентували обрану групою професію. Учні виконували завдання та разом обговорювали одержані результати, робили висновки щодо правильного вибору професії як складової щасливого майбутнього.

      Знайомство зі світом професій продовжилося екскурсійною поїздкою до приватного  акціонерного товариства «Оріхівська швейна фабрика». Учні  мали можливість спостерігати за роботою швачок швачок, закрійників у швейних цехах, прасувальників, з цікавістю знайомились з обладнанням швейного виробництва. Учні побачили продукцію, що виробляє фабрика, почули про вимоги до працівників підприємства.  

      Дев’ятикласники  залишилися задоволеними проведеним заходом, адже вони мали змогу розширити свої знання та дізнатися багато цікавого в сфері професій. Екскурсія викликала великий інтерес і змусила ще раз серйозно замислитися над вибором майбутньої професії. Отримана  інформація є корисною і пізнавальною.

     Всім випускникам бажаємо обрати професію за покликанням душі і ту, яка буде приносити духовне і матеріальне задоволення.

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі Професійний орієнтир (2018 рік).