"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Омріяна зустріч з природою

         Про існування заповідника «Асканія Нова» знають далеко за межами України. Це єдиний у Європі куточок дикого степу, який не зазнав ніякого впливу з боку людини і вражає своєю первозданною красою. Він вважається найдавнішим заповідником на території нашої країни та одним із семи її природних чудес.

         Помилуватися неповторною красою природи рідного краю – мрія кожної людини. І ось цими літніми днями, а саме 15 червня,  мрія багатьох учнів нашої школи здійснилася. Чудовий відпочинок для дітей підготувала дирекція школи разом з батьками, організувавши екскурсію до перлини Херсонщини – біосферного заповідника «Асканія Нова».

          Бажаючих відвідати екскурсію виявилося 30 чоловік. Знайомство розпочалося з дендропарку зі штучними озерами і ставками, в якому ростуть дерева і кущі всіх кліматичних зон Землі. Це унікальний острівець природи на Херсонській землі! Як легко дихалося! Дивовижно, але столітні дерева, кущі, трав’янисті рослини, занесені до Червоної Книги України, які діти бачили тільки  в шкільних підручниках були поруч.

          А потім були відвідини зоопарку з великою кількістю екзотичних тварин. На території зоопарку ми побачили колишню садибу засновника заповідника «Асканія Нова» Е.Фальц-Фейка, оточену зеленню і різнобарвними квітами.

         Вразило те, що птахи нас не боялися і могли вільно пересуватися по зоопарку. Екскурсійними стежками ми бачили скіфські і половецькі кам’яні баби. Дивувалися величчю парнокопитних тварин: бізонів, зебр, лам, верблюдів, косуль. В кінці подорожі втомлені, але надзвичайно задоволені діти на пам’ять про екскурсію придбали сувеніри, пір’я павичів, маленькі картини з видами заповідника.

         Отож, від цієї поїздки ми отримали не тільки величезний заряд позитивної енергії, але й бажання оберігати неповторну флору рідкого краю, бережно ставитись до братів наших менших.

         Фоторепортаж можна переглянути за посиланням Омріяна зустріч з природою (2018 рік).