"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Обласний етап Міжрегіонального фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив»

Найбільша цінність оратора ‒ не лише сказати те,

що потрібно, а й не сказати те, що не треба. (Цицерон)

     20 та 21 лютого 2019 року в м. Запоріжжі відбувся обласний етап Міжрегіонального фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив», присвяченого святкуванню 80-річчя Запорізького краю. В ці дні талановиті маленькі та юні майстри «словесного жанру» з освітніх закладів м. Запоріжжя та області дивували мистецтвом красномовства.

     В обласному етапі цього конкурсу взяли участь дві учениці нашої школи: Воленко Софія, учениця 3 класу (керівник: Остряниця О.Д.) та Анікєєва Валерія, учениця 10 класу (керівник: Васильченко Л.І.).

     Під час публічного спілкування компетентним журі оцінювалися артистизм і власна риторична харизма, рівень володіння вербальною і невербальною комунікацією та володіння етикою оратора.

     Учасники фестивалю продемонстрували високий рівень власної мовленнєвої культури, творчу індивідуальність, показали свої декламаторські здібності,  артистизм та вміння переконувати слухачів. Воленко Софія у номінації «Добре слово краще за багатство»  (для учнів 1-4 класів)  з перших же хвилин виступу на тему «Домашній фотоальбом»  встановила контакт з аудиторією, завоювавши прихильність слухачів. За підсумками журі Софія посіла ІІ місце серед учнів 3 класу.

     Переконливим і досить упевненим був виступ Анікєєвої Валерії, яка показала свій хист красномовства своєю промовою на тему «Найбільша з перемог – вміння прощати». Вона уміло вела діалог, будувала комунікативні зв'язки, швидко приймала  відповідні риторичні рішення.

     Валерія посіла ІІІ місце і нагороджена грамотою та пам’ятною книгою.

     Конкурс кожного року  викликає живий інтерес у молоді. Ми ще раз переконалися, що для публічного виступу важлива практика і велика робота над удосконаленням свого власного мовлення. Чим більше виступів, тим у більшій гармонії перебувають думки оратора зі словами, тим більшу насолоду від взаємодії з промовцем отримують глядачі та слухачі. Як сказав Е. Ренан «Добре говорити - означає просто добре думати вголос». 

     Вітаємо переможців і бажаємо успіхів, самовдосконалення та прогресивного розвитку в мистецтві красномовства.

     Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Обласний етап Міжрегіонального фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив» (2019 рік).