"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Нова сторінка шкільного життя

      Промайнуло веселе літо, і настала осінь — пора навчання. Діти йдуть до школи, щоб знову сісти за шкільні парти і здобувати знання. Школярі стають старші на рік, а для цьогорічних 33 першокласників і одинадцятикласників 1 вересня 2019 року — особлива подія, бо для малюків з дитсадочка відбувається все вперше — перший клас, перша вчителька, Букварик, перша парта, перші шкільні будні. А для учнів одинадцятих класів цей навчальний рік — останній у шкільному житті, вони — майбутні випускники 2020 року.

     Перше вересня – завжди урочистий і надзвичайно хвилюючий день. Він незабутній своєю святковою атмосферою, доброзичливими і щирими посмішками, свіжістю оновлених класів і, звичайно, першим дзвоником. 

     День знань, як завжди, пройшов організовано та злагоджено, радуючи школярів, батьків і вчителів яскравими осінніми квітами та святковими урочистостями з нагоди початку нового навчального року.

    Щорічно на урочистій лінійці  1 вересня  директор  школи доповідає про стан готовності школи до нового навчального року. І кожен рік він говорить: «Школа до початку нового навчального року готова».

    За цими словами стоїть напружена праця вчителів, класних керівників, технічного персоналу школи, батьків учнів, владних структур – в першу чергу нашої громади, її керівництва і служб  (голова Малахатка Анатолій Миколайович ). І, безумовно,   тих    людей, яких  ми називаємо  «друзями нашої школи»:   ТОВ «Мала Токмачка» ( Курман С.І., Зіненко С.М. ), Оріхівська виправна колонія 88 ( Чорний В.І.), відділення  нашої залізниці  ( Ремига В.А. ). Щира їм  вдячність і наша повага.

      На свято,  крім вчителів, дітей та батьків завітали почесні  гості: сільський голова Малахатка А.М., депутат районної ради Качур О.Д., начальник ОВК№88 Чорний В.І., начальник відділу охорони здоров’я, освіти, культури, молоді та спорту Московка Оксана Анатоліївна та голова ветеранської організації Носенко А.М. За традицією на свято були запрошені також вчителі-пенсіонери.     

     Сільський голова подарував школі новий пилосос, депутат районної ради Качур О.Д. вручила цьогорічним першокласникам солодкий подарунок.

    В цей день були вручені листи-подяки педагогам, працівникам школи за сумлінну роботу, досягнуті успіхи в навчанні і вихованні підростаючого покоління та  з нагоди ювілейної дати педагогічної діяльності в нашій школі (Штанько Ольга Володимирівна, Лісняк Юлія Володимирівна, Біньковська Олена Сергіївна, Білавін Світлана Григорівна, Іващенко Світлана Миколаївна). На жаль, на початку нового навчального року завершив свою педагогічну діяльність Сапко Сергій Васильович він нагороджений листом-подякою за сумлінну працю.

        Свято дало старт традиційним шкільним конкурсам: «Учень року», «Лідер  року»,  «Кращий спортсмен року»,  «Кращий  клас по самообслуговуванню», «Кращий читач року», «Кращий щоденник року». А для молодших школярів протягом багатьох років проводиться гра-подорож. В цьому навчальному році вона проходитиме під назвою «Подорожуємо країною Всезнайок». Переможців шкільних конкурсів вже чекають нагороди.

       Право дати перший дзвінок було надано  учням першого класу Булавін Д.,  Осіпову  М., та учням одинадцятого класу Васильченко В., Литвиненко Н.

      І, як завжди, не обійшлося без  театралізованого виступу наших юних акторів. Це було привітання від чарівних другокласників (класний керівник Величко І.М., учні: Головаха А., Рябошлик М.), які перевтілились у мудру Сову, Вінні Пуха та Букварика (Лашко А.), вручили першокласникам "золотий" Ключ Знань.

     Завершилось свято проведенням єдиного уроку на тему «Наша  Батьківщина – Україна».

     Мабуть, у кожній українській сім’ї цей день радісний. Адже гарний початок є запорукою вдалого навчального року, гідних успіхів у навчанні. Навчальний рік розпочався. Тож нехай він відкриє перед школярами нові горизонти пізнання себе і світу, стане початком наполегливої праці, вчителів надихне успіхами вихованців, батьків – гордістю за своїх дітей!  

       Вітаємо всіх  з початком вдалого підйому сходинками знань і бажаємо нових досягнень і перемог!

       Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Нова сторінка шкільного життя (2019 рік).