"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна практика (Музей судноплавства "Чайка")

     Знати історію рідного краю, шанувати звичаї і традиції українців – це наш обов’язок.  Для того, щоб глибше пізнати минуле, зрозуміти на чому зналися, чим жили і займалися наші пращури-козаки, учні 8 класу 29 травня здійснили екскурсійну поїздку шкільним автобусом до майбутнього музею судноплавства в м. Запоріжжя на о. Хортиця.

     Учні були вражені побаченим, тому що на власні очі «в живу» зустріли чайку, бригантину, дубель-шлюпку, які майоріли на сторінках підручника з історії України. Ці судна були підняті з дна нашого Дніпра. Екскурсовод, котрий був водолазом і учасником експедиції, повідомив про пошуки, розкопки, довготривалий період підняття дорогоцінних історичних експонатів з дна річки, а також про процес консервації (обробки) знайдених човнів.

     Дійсно,  побачене і почуте здивувало всіх, адже ми ще раз переконалися, що українці справді дуже сильна і талановита нація. Навіть на мить наче поринули у минуле і уявили, як козаки майстрували свої чарівні чайки, як готувалися в похід по морю, як вміло «обходили» підводні скелі. Нам є ким і чим пишатися і ми маємо добре вчитися, фізично і духовно розвиватися, щоб бути гідними називатися українцями, нащадками славних козаків.

     Більше інформації можна побачити за посиланням Музей судноплавства "Чайка"

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі Навчальна практика (Музей судноплавства "Чайка") (2018 рік).