"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Методична скринька. Обмін перспективним педагогічним досвідом

     Інтернет надає унікальні можливості для освіти. Він має не тільки величезний невичерпний масив освітньої інформації, а й виступає як засіб, інструмент для її пошуку, переробки, представлення. Інформаційне суспільство спонукає сучасного педагога працювати на випередження. Учитель повинен бути координатором інформаційного потоку, володіти сучасними методиками та новітніми технологіями. В даний час Інтернет-сервіси стають надійними помічниками учителя, відкриваючи безліч можливостей для урізноманітнення навчально-виховного процесу.

     Темою методичного засідання вчителів КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст..»  03.11.2016 року був обмін перспективним педагогічним досвідом по створенню освітнього блогу. Саме за допомогою персональних інтернет-ресурсів вчитель може показатити результати своєї діяльності широкому колу людей, а значить, він володіє сміливістю, впевненістю у власній професійній компетентності - якостями, дуже важливими для творчого вчителя. В практику методичної роботи школи створення власного блогу вводиться  також  з метою підтримки творчої педагогічної діяльності вчителів, популяризації індивідуальних професійних досягнень і результатів їх роботи, підвищення професійної компетентності педагогів. Блог вчителя є засобом комунікації між вчителем та учнями, місцем висвітлення репортажів про події в класі або на уроці,  середовищем інтерактивних вправ. Блог з одного боку зацікавлює учня, а з іншого є навчальним, направляє діяльність учня на навчання.

         Перед своїми колегами виступила вчитель зарубіжної  літератури Васильченко Л.І., яка ознайомила присутніх зі своїм блогом,  поділилися досвідом по його створенню та показала приклади інтерактивних вправ. Колеги відразу побачили всі плюси освітнього блогу, але розуміють, що  поповнення, оновлення особистого сайту або блогу, вимагає значних витрат часу і сил, а отже, учитель, який веде власний освітній інтернет-ресурс - ентузіаст своєї справи, що також характерно для творчо працюючого педагога.

     Блог вчителя зарубіжної літератури КЗ "Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст." Васильченко Лілії Іванівни