"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Методична робота у канікулярний період

    31 березня 2017 року відбулися засідання шкільних методичних об’єднань вчителів предметів гуманітарного,  природничо-математичного циклів та вчителів початкових класів. Було розглянуто ряд важливих питань: про порядок закінчення 2016-2017 навчального року, організацію та проведення ДПА в 4, 9 та 11 класах, проведення навчальних екскурсій та навчальної практики у 1-8, 10 класах; про підготовку учнів до ЗНО та ДПА 2016-2017 навчальному році; ознайомлення з завданнями для проведення ДПА  у 4 і 9 класах та їх погодження; про подальше залучення учнів до участі  в Міжнародних та Всеукраїнських інтелектуальних конкурсах з навчальних дисциплін та активізацію роботи по залученню учнів у діяльності МАН.

   На засіданні МО вчителів гуманітарного циклу вчителі Рябуха Л.В., Суставова Н.В., Васильченко Л.І. презентували досвід своєї роботи над проблемними методичними темами. Їхні напрацювання заслуговують на увагу і можуть бути використані вчителями інших навчальних дисциплін. Директор школи, вчитель історії, Гамов О.Г. поділився своїми творчими здобутками щодо використання у навчальному процесі форм і методів, які направлені на підвищення мотивації навчальної діяльності учня і вчителя.

    Вчитель представив розробку матеріалів по використанню нумізматики у вивченні історії України. Представлені матеріали, нумізматична колекція ілюструють актуальну тему «Державотворення доби Української революції (1917-1921 р.р.) у нумізматиці.»

     На засіданні МО вчителів природничо-математичного циклу піднімалися питання розвитку пізнавальної активності та творчої самостійності учнів шляхом впровадження методів проблемного навчання на уроках географії  та питання інформатизації хімічної освіти в школі. Цікавими матеріалами з курсів підвищення кваліфікації поділилася вчитель математики Панасенко В.Я., яка запропонувала нові форми розв’язування різноманітних тестових завдань з використанням матеріалів сайту: Learning Apps.org  та удосконалення усного рахунку за допомогою Всеукраїнської гри «Міксіке».

     На засіданні МО початкових класів  та вихователів ГПД вчитель 1 класу Остряниця О.Д. поділилася  прикладами використання у своїй роботі елементів інтерактивних технологій. Голова методичного об’єднання, вчитель 3 класу,  Величко І.М. презентувала власний сайт де представлено досвід її роботи з проблемної теми.

   Загалом, робота шкільних методичних об’єднань спрямована на пошук форм і методів  ефективної реалізації компетентнісного підходу у навчанні, розширення дiапазону органiзацiйних форм, методiв навчання, способів навчальної взаємодiї, що мають на меті практичну спрямованість навчання і базуються на взаємозв’язках урочної та позаурочної діяльності.