"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Леся Українка – зразок мужності та патріотизм

     Два роки тому учні  4 – А класу разом з класним керівником Чубенок С.Ю. провели захід присвячений до 150 – річчя від дня народження великої, геніальної поетеси – Лесі Українки.
     Час летить непомітно. І вже, колишні учні початкової школи, навчаються в шостому класі. Підросли, змужніли, стали самостійними. А ми вчителі продовжуємо прищеплювати учням інтерес до знань, любов до рідної землі, свого народу, родини; шанувати традиції, звичаї, культурну спадщину.  Справжнє ім'я Лесі Українки - Лариса Петрівна Косач-Квітка. Вона народилася 25 лютого 1871 року в Новограді-Волинському. Талановита поетеса всім серцем любила Україну. Леся Українка внесла неоціненний внесок в українську літературу, а на її творах виросло не одне покоління українців.
У творчій спадщині поетеси - патріотичні вірші, драми, поеми, збірки українського фольклору, публіцистичні твори. Леся дуже цікавилася українською народною творчістю. Завдяки її роботі вдалося зберегти чимало творів. 

     Леся Українка стала однією з найвідоміших культурних постатей. А її література й культурна спадщина – не лише національним, а й світовим надбанням. Своєю силою волі, патріотизмом, мужністю, незламністю духу, жіночністю Леся Українка показала, що героєм може стати кожен. Що ними стають в процесі невпинної праці і боротьби із собою, життєвими труднощами та людською несправедливістю.

     Вшанування пам'яті Лесі Українки є надзвичайно важливою традицією для українців, адже це титан української літератури й людина, яка зробила безцінний внесок у розвиток української культури. Тому ми повинні плекати її творчість і не забувати про літературні скарби, які вона нам подарувала. 
     Літературно – музичний захід можна переглянути за посиланням. До 150-річчя від дня народження Лесі Українки. КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» 4 - А клас.